Ga naar inhoud
Club SGW Online

Uitgelicht

Top inhoud uit de community.

Inschrijven kan vanaf 10 februari 2018

Het dragen van een rugnummer is verplicht in alle onderdelen. Voor het rugnummer  dient gebruik te worden gemaakt van een rugnummerdrager.     

De uithoudingsproef wordt op vrijdag 20 april om 15.00 uur, vrijgegeven voor verkenning. Deze staat dan op L pony - B Paarden hoogte, beschrijving wijzigingen overige klasses bij hindernissen.

Voor aanvang van de uithoudingsproef en direct na (max.10 minuten) van de   uithoudingsproef dient U zich met Uw paard/pony ter keuring bij  de dierenarts te vervoegen. Bij niet voorbrengen voor de keuring volgt uitsluiting.    

Het is de deelnemers verboden zich gemotoriseerd in het terrein te begeven.
 


 


 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 


 
 
 


 


 


 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 


 
 

MARKELO-2142018-W027679.pdf
 • 0 antwoorden

De Zweedse 4 sterren ruiter Christoffer Forsberg geeft een eventing clinic op zaterdag 28 april. Christoffer is al jarenlang actief op het hoogste niveau en heeft daarmee al veel geweldige prestaties en medailles behaald. Dit is jouw kans om les te krijgen van één van de beste eventing ruiters van de wereld. Wil je deze kans niet missen?

Geef je dan snel op! In groepen van 3 ruiters zal Christoffer je begeleiden over de cross country hindernissen. Ben je beginner of juist gevorderd? Het maakt niet uit welk niveau je bent. Je wordt in de juiste groep ingedeeld! De lessen worden in het Engels gegeven.

 

Waneer?
Zaterdag  28 april

 

Waar?
Lutterweg 9
5394 LP Oijen

 

Kosten?
50,- euro per persoon (betaling vooraf)

Maximaal 3 personen per groep

 

Niveau?
Op allerlei verschillende niveau's wordt training gegeven. Het is belangrijk dat je wel springervaring hebt

 

Taal?

De lessen worden in het Engels gegeven

 

Opgeven?
Wil je deelnemen aan de clinic of wil je graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@equi-pa.com met daarin je naam, naam paard, leeftijd en niveau of neem telefonisch contact op.

 

Wij zien je inschrijving graag tegemoet!

 

Floor van Gelderen: +31 (0) 628272312

Inge Verbeek: +31 (0) 644139052
 • 0 antwoorden

De North Holland Horse Trials is een internationale Eventing wedstrijd op het mooie open terrein van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel.

Aan deze wedstrijd nemen topruiters uit heel Europa en zelfs China deel. Onder deze ruiters bevinden zich nationale ploegen en Olympische deelnemers. 

De combinatie van een spectaculaire sport in combinatie met de Country Markt en bijvoorbeeld ponyrijden voor de kinderen maakt dat wij een mooi dagje uit zijn voor de regio.
 • 0 antwoorden

Op zondag 20 mei organiseert RV 't Stille Wald een Oefen Eventing Derby in samenwerking met Dirk Jan Mosselman van Eventinghindernissen.nl en de KNHS in Loerbeek.

De KNHS, is momenteel deze discipline actief aan het promoten. Het organiseren van de Oefen Eventing Derby past daarom binnen de ontwikkelingen van de KNHS om de Eventing Derby in de toekomst als een aparte klasse, met winstpuntenregeling te gaan beschouwen.

Tijdens de Oefen Eventing Derby van RV ’t Stille Wald kan op laagdrempelig niveau kennis worden gemaakt met het rijden van cross hindernissen. Voor zowel paarden als pony’s is er de mogelijkheid mee te doen.

Hierbij wordt onder andere gebruikt gemaakt van, speciaal door de KNHS ontwikkelde hindernissen en de hindernissen van Eventing Hindernissen. Dit alles met als doel om deze tak van sport te promoten onder ruiters en amazones.Er zal een parcours van 50/60 cm en een parcours van 70/80 cm uitgezet worden.

 

 
 • 0 antwoorden

Op maandag 2 april (Tweede Paasdag) wordt het eventingparcours, ontworpen door Bettina Hoy, gebruikt voor de allereerste KNHS HORKA Trainingsdag Eventing.

Deze dag krijgen deelnemers in groepjes van maximaal vier ruiters, 75 minuten les van internationaal eventingamazone Licha Bax.

Als je mee wilt doen aan deze eventingtraining moet je als ruiter B-springen met minimaal 6 winstpunten geklasseerd zijn (geweest). In tegenstelling tot eerdere berichten is deze training opengesteld voor eventingruiters van alle leeftijden.

Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/trainingsdagen.
 • 0 antwoorden

Een avond waar kennis, sport en innovatie elkaar versterken!

Tijdens Optimaal trainen met toppers uit de regio, laten we zien wat er gebeurt in het lichaam van een paard tijdens inspanning en wat dit voor invloed heeft op de spieren van een paard. Vooraf gaand aan het de clinic worden er onderbouwende informatie gegeven door Paardenkliniek Venlo & Cees van Beckhoven (Hylofit).

Na de onderbouwende informatie verplaatsen we naar de indoor piste waar we 4 disciplines aan bod gaan zien, Springen, Dressuur, Eventing & Mennen, alle onderleiding van een instructeur. Bij elke discipline zien we 2 ruiters in de ring, 1 daarvan heeft al eerder een hartslag meting gehad en de andere ruiters komt in de ring zonder een nulmeting te hebben gehad. Oftewel we gaan live meemaken wat er gebeurt in het lichaam van de paarden in de ring! 

Via de KNHS kunnen instructeurs 30 licentiepunten verdienen tijdens dit evenement. 

 

 
  • Like
 • 0 antwoorden

Op de volgende datums zin in een fantastische crosstraining onder deskundige begeleiding ?  1/2 april  op Landgoed de Valouwe in Ede en op 15 april in Lunteren ..

Alle niveaus welkom , enige springervaring vereist , bodyprotector verplicht . De training duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats  in groepjes van maximaal 6 personen .

Kosten 30 euro pp inclusief terreinhuur . Geef je op ! 

Gr Hanneke Held  tel 06-54697351

 
  • Like
 • 0 antwoorden

Voorlichtingsavond Eventing Zuid-Holland in Moordrecht (De Zuidplasruiters) door Wim J. Grens (Official)en Dexter Biersteker(2*-ruiter)

over Reglementen, wedstrijden, trainen, enzovoort. Stel AL je vragen!  Gratis toegang. aanmelden bij secretaris@knhszh.nl

 
  • Like
 • 0 antwoorden

Oefencross Diepenheim 24 & 25 maart 2018

Zaterdag 9.00 tot 16.00 uur vrije inloop
Zondag 9.00 tot 12.30 uur alleen groepen
Zondag 12.30 tot 16.00 uur vrije inloop

Springen € 5,- 
Cross € 7,50
Samen € 10,-

Dit jaar wordt er extra rekening gehouden met de kleintjes: de oefencross is ook geschikt voor Bixie! (30/40 cm)
  • Like
 • 0 antwoorden

Zondag 15 april organiseert Outdoor Eventing Westdorpe een oefen cross @Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen te Westdorpe (NL). De oefen cross bestaat uit een springparcours (1x) en een cross (2x) in de hoogtes:

- 60/70 

- 80/90 

- 1.00

Inschrijven kan per e-mail via outdooreventingwestdorpe@gmail.com

met vermelding van:

- naam ruiter

- naam paard/pony

- hoogte (60/70 - 80/90 - 1.00)

Voor meer info of vragen neem gerust contact op via outdooreventingwestdorpe@gmail.com
  • Like
 • 0 antwoorden

Op 24 en 25 maart 2018 vindt de vierde editie van SGW Amsterdamse Bos plaats. Iedereen is welkom op SGW Amsterdamse Bos. Het is een officiële wedstrijd voor de KNHS klassen B en L, en een Oefencross.

De oefencross is geen KNHS Klasse BB, maar ligt daar nog onder. Daarom geldt er een ander reglement dan het disciplinereglement springen.

Er zijn 4 onderdelen: springparcours, veterinaire keuring, Cross Country en tweede veterinaire keuring. In de cross mag iedere hindernis drie maal worden aangereden bij een weigering. Daarna moet de combinatie doorrijden naar de volgende hindernis. Lees alle tekst van dit aangepaste reglement onder het tabblad Oefencross reglement op deze pagina.

Een eventingwedstrijd als SGW Amsterdamse Bos is ook voor bezoekers bij uitstek geschikt voor een prachtige dag in de frisse lucht. Het bos is en blijft openbaar toegankelijk. Tegelijkertijd zijn er tijdelijke regels in acht te nemen die de veiligheid van wandelaars en toeschouwers moeten waarborgen.
  • Like
 • 0 antwoorden

**Nieuwe datum**

SGW Alphen Chaam is een selectiewedstrijd voor het Brabants kampioenschap, paarden en pony's. 

 

ALPHEN NB-1832018-W024308.pdf
 • 0 antwoorden

EVENTINGPARCOURS OEFENEN OP HET KNHS-CENTRUM

Op woensdag 28 en donderdag 29 maart kunnen eventingruiters trainen op het outdoor zandterrein van het KNHS-centrum in Ermelo. Bondscoach Bettina Hoy zet een parcours uit met mobiele eventinghindernissen.

B en L
De hindernissen zijn geschikt voor B en L-niveau ruiters, pony’s en paarden. Er zijn twee parcoursen: het groene parcours is voor de B- en het rode parcours voor de L-combinaties. De parcoursen zijn beide dagen van 9.00 – 18.00 uur opengesteld, losspringen kan ook op het outdoorterrein. De kosten zijn €15,00 per combinatie. Bij aankomst op het KNHS-centrum aan De Beek 125 in Ermelo kunnen deelnemers zich melden in brasserie De Ruif naast het outdoorterrein en wordt de startvolgorde bepaald.

Voorwaarden
Het dragen van een veiligheidshelm, rijbroek, bodyprotector en rijlaarzen en/of jodhpurs is verplicht. Deelnemers moeten lid zijn van de KNHS en zijn verplicht zelf een begeleider of instructeur mee te nemen naar de training. Aanmelden kan nu via Mijn KNHS. Mocht je nog vragen hebben dan kun je een mail sturen naar accommodaties@knhs.nl of bel naar 0577-408280 (tijdens kantooruren).
  • Like
 • 0 antwoorden×