Ga naar inhoud
SGW Online

Uitgelicht

Top inhoud uit de community.

Deelnemers internationale wedstrijden
Deelnemers internationale wedstrijden 3 t/m 9 september 2018.

Sopot, Polen

CCI3* 
Stephanie d’Andrimont BEL Flashlight 2 

CIC1*
Stephanie d’Andrimont BEL Creevagh Miss Ferrro, Grandia


Gatcombe Park, Groot-Brittannië 

CIC1*
Will van Ufford NED Oki Doki BH
Geoffroy de Jamblinne BEL Consequent Pia Z


Langenhagen, Duitsland

CIC2*
Tarik van Boggelen NED For Joy V/h Akenhof

CIC1*
Lianne Chardon NED Bon Jovi
Nina de Haas NED Houdini
Justus Valk NED Fitzgerald
Lauren Eggermont BEL Master PJ
Jasper Peeters BEL Jackass PK


Via: KNHS/Equibel
 • 0 antwoorden

Deelnemers internationale wedstrijden
Deelnemers internationale wedstrijden 23 t/m 29 juli 2018.

Cappoquin, Ireland
CCI2*
Andrew Heffernan NED Castle View Larry

Alnwick Groot-Brittannië
CIC1*
Lara de Liedekerke-Meier BEL Freya des Concessions, Ginger

Sahrendorf, Duitsland
CIC2*
Tom Goeman BEL Sibo de Quiesce 
Julien Despontin BEL, Clever Boy WAF, Quick Fiddlestick

CIC1*
Tom Goeman BEL Accro
Julien Despontin BEL Grief Away

 

Bron: KNHS/Equibel/SGW Online
 • 0 antwoorden

USG Flexi bodyprotector Pink Adult M
Fijne soepele bodyprotector van USG voorzien van het BETA Level 3 keurmerk. Door de blokjes past deze bodyprotector zich mooi aan aan je lichaam, eenvoudig aan te trekken door de rits en verstelbaar bij de schouders en in de zij. De bodyprotectors zijn nieuw, normale winkelprijs € 132,50, nu voor € 50,00.

Kleur: Roze
Maten: Adult S en M (zie maattabel)

De bodyprotector wordt geleverd inclusief factuur en kan worden opgehaald in Eemnes of worden verzonden voor een meerprijs van € 4,95.
 • 0 antwoorden

Deelnemers internationale wedstrijden
Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 juli 2018.

Barbury Castle, Groot-Brittannië 

CIC2*

Andrew Heffernan NED Castle View Larry, Gideon

Willemina van der Goes - Petter NED Ekino

Alexandra van Randwyck NED What A Primadonna

Maarten Boon BEL Gravin van Cantos

Constantin Van Rijckevorsel BEL Beat it, Inside Out du Langwater

 

Holzerode,  Duitsland

CIC2*

Christian Chabot BEL Barlison

Steve Van Winkel BEL Bhf Tuxedo

CIC1*

Lois Chabot BEL Belle Romance
 • 0 antwoorden

De Tol cup word verreden over de 2 Zeeuwse eventingwedstrijden te Vrouwenpolder en Westdorpe. Er word een klassement gemaakt over de klasse B t/m Z pony’s, en de B t/m Z paarden. En er worden hele mooie prijzen voor beschikbaar gesteld.

Prijzen Pony’s:
Voor de overall winnaar bij de pony’s worden als extra prijzen beschikbaar gesteld een wisselbeker, een staatsiedeken van de partner, 3 clinics bij een gerenommeerde Nederlandse eventing ruiter en deelname aan het eerstvolgende trainingsjaar van het Regionaal Belofte Team.

Voor de nummers 2 en 3 van het overall klassement zijn als extra prijzen sjabrakken en oornetten beschikbaar.

Prijzen paarden:
Voor de overall winnaar bij de paarden worden als extra prijzen beschikbaar gesteld een wisselbeker, een staatsiedeken van de partner en een waardebon van € 200,-

Voor de nummers 2 en 3 van het overall klassement zijn als extra prijzen sjabrakken en oornetten beschikbaar en een waardebon van resp. € 125,- en € 100,-.

Deze Tol Cup is alleen voor ruiters die lid zijn van een Zeeuwse vereniging.

Naast de Tol Cup worden er ook nog extra prijzen beschikbaar gesteld voor deelnemers in de klasse Z pony’s en Z paarden. Deze extra prijs is voor de beste combinatie over de 2 wedstrijden in Vrouwenpolder en Westdorpe. De geldprijs bedraagt €250,- bij het Z paarden, en €125,- bij de Z pony’s.
Deze extra prijs word gesponsord door Café-Restaurant de Tol
Alle informatie & uitgebreide reglementen hierover kan je vinden op de website van KNHS Zeeland.
 • 0 antwoorden

Teams EK Eventing Jeugd bekend
Teams EK Eventing junioren en young riders.

Bondscoach Jan van Beek heeft de teams bekend gemaakt waarmee hij van 9 tot en met 15 juli afreist naar het EK Eventing voor de Jeugd. Het Europees kampioenschap wordt verreden in het Franse Fontainebleau.

Met uitzondering van Levi Driessen zitten in de selectie van Van Beek alle medaillewinnaars van het onlangs in Renswoude verreden Nederlands kampioenschap.

In de week van 9  tot en met 15 juli worden in Fontainebleau ook het EK dressuur en Springen voor de jeugd verreden. De teams voor deze disciplines worden later bekend gemaakt.

Team Junioren

Bjinse Venderbosch  – Lord Mayor
Maartje van Riel  – Eppo
Thierry van Reine – Piet
Beau Posthumus - SmokieBeau Posthumus NED Smokie  Renswoude Horse Trials 2018 © Eventingphoto

Team Young Riders

Olivia Pleysier – Spirit Excalibur
Myrle Schoones – Ravallo van de Smeetshoeve
Nina de Haas – Cocu of Divine
Gerdine Frens – Wishfull Thinking


Gerdine Frens NED Wishfull Thinking | Strzegom Horse Trials © Eventingphoto

 

Individueel Junioren

 Mara van de Ven - Lexington van de Vinkenhof

 

Via: KNHS
 • 0 antwoorden

Venderbosch en Pleysier winnen NK Eventing Jeugd
Bjinse Venderbosch en Olivia Pleysier zijn vanmiddag gehuldigd als kampioenen van het NK Eventing voor Junioren en Young Riders. De titelstrijd was onderdeel van de internationale Renswoude Horse Trials.

Bij de Junioren wist de 18-jarige Bjinse Venderbosch met zijn kleine, dappere Lord Mayor zijn titel te prolongeren. Venderbosch nam in de dressuur al de leiding en reed een foutloze cross binnen de tijd. In het afsluitende springen kreeg hij één springfout, maar ook zijn naaste concurrenten wisten niet foutloos te blijven. In de internationale wedstrijd eindigde Venderbosch als vierde.

Zilver ging naar Maartje van Riel met haar Eppo. Brons was er voor Thierry van Reine met zijn paard Piet. Alle drie de medaille winnaars waren vorig jaar lid van het team dat op het Europees kampioenschap in Millstreet (Ier) zevende werd. Alle drie wisten zij ook in de internationale wedstrijd in de top tien te eindigen, een nette prestatie voor de pupillen van bondscoach Jan van Beek.


Bij de Young Riders was het Olivia Pleysier die met haar Spirit Excalibur aan het langste eind trok. In de dressuur moest ze nog wat terrein prijsgeven, maar dankzij een snelle cross, met slechts één seconde tijdsoverschrijding klom ze naar de eerste plaats. In het springen viel de balk van de laatste hindernis, maar dat maakte geen verschil meer. In de internationale CCI2* wedstrijd werd ze knap derde. Het zilver ging naar Myrle Schoones met Ravallo van de Smeetshoeve. Brons was er voor Levi Driessen met Lord Ricello.

 • 0 antwoorden

Laat uw paard als hunter beoordelen in Vragender.
Benieuwd wat een Amerikaans hunterjurylid van uw fokproduct of rijpaard vindt?

Hunter-Jumper Equitation Holland organiseert op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender een tweedaagse wedstrijd. Nieuw toegevoegd op zondag 3 juni is de Hunter Talent Scouting, rubrieken voor ‘Baby Green Hunters’, merries en ruinen/hengsten.

De Hunter-Jumper Equitation sport is in Amerika zeer populair en is nu ook overgewaaid naar Nederland. De Amerikaanse Patricia van Motman uit Soest en Florence Wetzel uit Florida begonnen afgelopen jaar met het organiseren van diverse clinics door het hele land en hielden recent hun eerste wedstrijd op het KNHS-centrum in Ermelo.

Op vrijdag 1 juni zijn er ook clinics in Vragender. Hoe bereid je je paard of pony en jezelf voor op de Hunter-Jumper Equitation wedstrijden? Op zaterdag 2 en zondag 3 juni springen de deelnemers twee parcoursen, gevolgd door een zadelrubriek. Daarvoor wordt een Amerikaans gecertificeerd jurylid ingevlogen. Na afloop krijgen de ruiters een protocol mee met feedback en de bevindingen.

Al met al een unieke kans om te weten te komen of uw paard aanleg heeft als hunter. De ‘Baby Green Hunter’ rubriek op de zondag is speciaal voor onervaren wedstrijdpaarden op 70-80cm niveau. Een changement niet gelukt? Dan mogen de ruiters terug naar de draf zonder dat dit ongunstig is voor de beoordeling. In de hunterrubrieken ‘Merries’ en ‘Ruinen/hengsten’ staan de parcoursen met eenvoudige lijnen op 80-90cm hoogte.  De parcoursen worden in alle rust afgelegd, een tijdslimiet zit er niet aan verbonden.

De Equitation rubrieken die alleen op zaterdag 2 juni gehouden worden, lijken veel op de hunterproeven. Het verschil is dat de focus in de jurering niet op het paard ligt, maar op de techniek van rijden en houding en zit van de ruiter. Wie benieuwd is naar deze disciplines waar al veel interesse wordt getoond door de ruiters in Nederland, is van harte welkom op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De toegang is alle dagen gratis.


 
 • 0 antwoorden

In opdracht van het KWPN zijn op basis van het gepubliceerde uitvoeringsbesluit ongeveer 250 actieve, goedgekeurde rijpaardhengsten onderzocht door het dr. Van Haeringen Laboratorium op aanwezigheid van het WFFS-gen. Het betreft hengsten waarvan in één van de afgelopen vijf jaar veulens zijn geregistreerd, tenzij bij het KWPN bekend is dat zij nu niet meer voor de fokkerij worden ingezet.

Tevens zijn de jonge hengsten die vorig jaar zijn goedgekeurd en de hengsten die komende zaterdag kunnen slagen voor het verrichtingsonderzoek onderzocht. Zesennegentig procent is vrij van WFFS, tien hengsten zijn drager van het WFFS-gen. Onder de dragers zijn drie springhengsten en zeven dressuurhengsten. 


In de KWPN Database wordt per onderzochte hengst het resultaat weergegeven onder het openbare kopje ‘algemeen’ en een overzicht staat op de WFFS-pagina op de website van het KWPN. De Gelderse hengsten, tuigpaardhengsten en nog enkele rijpaardhengsten zijn nog in onderzoek en deze uitslagen volgen zo spoedig mogelijk.

Volgens wetenschappelijke publicatie is WFFS een mutatie van een gen. Mogelijk is deze mutatie al generaties terug ontstaan bij een paard dat het vervolgens heeft doorgegeven. Onderzocht wordt of te herleiden is bij welk paard dat is geweest.

Vanuit foktechnisch oogpunt kunnen hengsten die drager zijn prima ingezet worden voor de fokkerij. Hun gewenste genen kunnen nog steeds bijdragen tot het KWPN-fokdoel. Het is niet verstandig om twee dragers bij elkaar te brengen want dan ontstaat 25% kans op een veulen met daadwerkelijk de aandoening WFFS.

KWPN faciliteert merriehouders die hun merrie willen laten onderzoeken. Daartoe kunt u voor nu contact opnemen met de info desk van het KWPN via info@kwpn.nl.
 • 0 antwoorden

Nieuwe eventinglocatie in Vollezele! 
Met heel veel trots stelt de VLP-eventingcommissie de nieuwe eventingwedstrijd in Vollezele voor. De wedstrijd vindt plaats op zondag 1 juli 2018 op een nieuw wedstrijdterrein, namelijk het prachtige Kasteeldomein Steenhout.

Voorgaande jaren werd de locatie al gebruikt voor menwedstrijden waardoor er zich op het terrein reeds een spectaculaire waterpartij bevindt. Naast de wedstrijden in Nokere en Anzegem kunnen de eventingruiters en -amazones nu ook in Vollezele deelnemen aan een wedstrijd in een unieke en authentieke omgeving.

Olympisch ruiter, coach van de junioren en young riders en parcoursbouwer van verschillende eventingwedstrijden Hendrik Degros zal het crossparcours en de sprongen ontwerpen. Het belooft dus de moeite te worden!

Inschrijven kan vanaf nu en kan tot en met  maandag 18/06/2018. 

Inschrijven

Vraagprogramma Vollezele.pdf
 • 0 antwoorden

Mobiele eventinghindernissen.

Bij de KNHS kan een trailer met 6 eventinghindernissen gehuurd worden. De 6 hindernissen kunnen van 2 kanten worden gesprongen en zijn voorzien van vlaggen en nummers (1 t/m 12).

De hindernissen zijn ongeveer 50-60cm hoog en zijn allemaal van beide kanten te springen. Ideaal dus voor ponyruiters, Bixie-eventing of beginnende eventingcombinaties.

De trailer met lading weegt ongeveer 1850 kg. De kosten voor een weekend zijn € 175,- en er wordt een borg van € 50 euro gerekend. De huurder moet de trailer zelf bij de KNHS in Ermelo afhalen.
 • 0 antwoorden

Exciting entries for Luhmühlen.

Ahead of the World Equestrian Games in Tryon, Luhmühlen’s entries promise exciting competitions. Sandra Auffarth, Ingrid Klimke and Andreas Dibowski are some of Germany’s top-class riders who are going to compete at Luhmühlen’s DHL presents CCI**** and the CIC*** Meßmer Trophy alongside outstanding eventers from twelve other countries. 

Some of the best eventers from around the world as well as a number of newcomers have entered the DHL presents CCI**** and the CIC*** Meßmer Trophy. 

“In the four-star, I’m excited about Andreas Dibowski, whose FRH Llanero is very fast in the cross-country phase and also a good show-jumper. Dibo is extremely experienced, so these two could definitely be candidates for one of the top spots. Marina Köhncke is another experienced rider, who has already competed at World Championships and Olympic Games in the past. She’s riding Let’s Dance, an exciting horse that is going make its four-star debut at Luhmühlen”, says Team Trainer Hans Melzer. 

The competitors from England include Kristina Cook, Nicola Wilson and Pippa Funnell, who were all part of the silver winning Olympic team from Rio. Grand Slam winner Pippa Funnell won the European Championships in Luhmühlen 1999 but she has yet to win Luhmühlen’s CCI****. 

Nicola Wilson nearly won the CCI**** on Bulana last year, when she finished just 0.6 penalties behind Julia Krajewski. Jonelle Price (NZL), who has just won the prestigious CCI**** in Badminton, and her husband Tim Price will also be competing at Luhmühlen this year. Just like Nicola Wilson, Jonelle Price has already come very close to winning the CCI**** in Luhmühlen – 2015 she finished a mere 0.1 penalties behind Ingrid Klimke. 
 • 0 antwoorden

NK Eventing Junioren en Young Riders tot 2020 in Renswoude
Van 30 mei tot en met 3 juni staan de negende Renswoude Horse Trials op het programma. Ook dit jaar is het Nederlands Kampioenschap Eventing voor de Junioren en Young Riders weer onderdeel van het programma. De KNHS en de organisatie van de RHT kwamen onlangs overeen dat dit NK nog zeker tot 2020 in Renswoude plaatsvindt.

De Renswoude Horse Trials worden verreden rond Hippisch Centrum De Schalm van de Familie Boonzaaijer. De accommodatie beschikt over fraaie vaste faciliteiten zoals een grote piste met all weather bodem waar de dressuur en het springen op verreden worden. De cross gaat deels over het terrein van De Schalm, waar een prachtige watercombinatie ligt, en verder over de omliggende weilanden. In haar negen jarig bestaan is het evenement uitgegroeid naar een wedstrijd waar veel Nederlandse en buitenlandse ruiters graag aan de start komen.

Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS, laat weten blij te zijn dat de organisatie van Renswoude weer heeft ‘bijgetekend’. “We weten dat de organisatie in Renswoude in zeer goede handen is. Al vele jaren organiseren zij met succes dit NK. De hele familie Boonzaaijer is ook zeer betrokken bij de eventing en weten precies wat er nodig is voor een mooi kampioenschap. ”

Gert Boonzaaijer is als parcoursbouwer en organisator een van de grote drijvende krachten achter de wedstrijd. “We willen graag een wedstrijd organiseren voor zoveel mogelijk ruiters. Het liefst van ponyruiters tot en met veteranen. Dat het NK voor Junioren en Young Riders bij ons blijft, garandeert dat we in die groep een mooi aantal deelnemers hebben. De pony’s komen helaas te vervallen dit jaar door een gebrek aan inschrijvingen, omdat allemaal te organiseren voor minder dan 10 combinaties is gewoon te duur.”
Over de cross van dit jaar vertelt Boonzaaijer: “De route is hetzelfde als vorig jaar, we hebben dit jaar wel een paar nieuwe hindernissen. Volgend jaar bestaan we 10 jaar en dan willen we groot uitpakken met nieuwe elementen.”


Bjinse Venderbosch (foto) en Aliene Ruyter werden vorig jaar de kampioenen in Renswoude. Als alles volgens plan verloopt zal Venderbosch zijn titel bij de Junioren verdedigen, Aliene Ruyter is inmiddels de Young Riders leeftijd ontgroeid, in die categorie zal straks een nieuwe kampioen gehuldigd worden.

Het NK voor de Nederlandse jeugd is onderdeel van de internationale CCI (Junioren) en CCI2 (Young Riders) wedstrijd. Naast deze rubrieken staat er ook een CIC2*, CIC3* op het programma.
 
 • 0 antwoorden

Wiesbaden, Duitsland

CIC3* Event Riders Masters

Karin Donckers BEL Jalapeno

Giel Vanhouche BEL Azrael

Tim Lips NED Bayro

CIC3* 

Karin Donckers BEL Fletcha van ‘t Verahof
 • 0 antwoorden

Misschien wel het allerlaatste paar bruine crossbeschermers van Kentucky Horsewear! Zeer fijne beschermers gemaakt van een stevige solimbra buitenzijde en voorzien van beschermend 3dO materiaal binnenin wat standaard zacht aanvoelt maar hard wordt bij impact.

Maat: Full (zit een beetje tussen cob en full in)
Kleur: Bruin

Beschermers zijn nieuw in de verpakking en worden geleverd met bon. Kunnen opgehaald worden in Eemnes of worden verzonden voor een meerprijs van € 4,95.
 • 0 antwoorden

SGW Bollert Brons - incl. NK Pony's
Bollert Brons viert dit jaar haar 60-jarig jubileum, gecombineerd met het NK Pony’s! Vanwege de organisatie van het NK Pony's vindt de Bollert Brons dit jaar plaats in een ander weekend dan gebruikelijk. 

Bollert Brons is een SGW met jarenlange ervaring op het prachtige natuurterrein de Bollert dat eenmaal per jaar speciaal wordt opengesteld voor de SGW Bollert Brons. Ook dit jaar is er een gezellig stro-dorp en voldoende horecagelegenheid om het feest compleet te maken. 

Op het terrein zijn geen honden toegestaan.
  • Like
 • 0 antwoorden

TCN Sporthorses en Equiline bundelen krachten.
TCN Sporthorses  gaat samenwerken met het Italiaanse merk Equiline.

Opnieuw is er een deal gesloten in de eventingwereld. TCN Sporthorses  gaat samenwerken met het Italiaanse merk Equiline. Tarik van Boggelen en Nina Hut maken zelf de overstap naar Equiline zadels, en daarnaast komen de producten van Equiline ook te koop in de winkel www.eventing-sgw.nl. SGW-Online was aanwezig bij de introductie, en het testen en aanmeten van de zadels.

Equiline wordt in de eventingsport al langer succesvol gepromoot door de voor Nederland uitkomende Belg Raf Kooremans. Ook Raf is nog altijd zeer te spreken over de mooie en kwaliteitsvolle producten.

Dit is dan ook de missie van Equiline. Ouderwets vakmanschap gecombineerd met de nieuwste technische materialen, zodat het er fantastisch uitziet en nog beter zit. En alles geleverd met de beste service.

“Wat dat betreft past het helemaal bij wat wij belangrijk vinden” aldus Nina. “Zowel voor ons als voor de shop was dit een logische stap. We zijn erg enthousiast over alle mogelijkheden die Equiline biedt om zowel paard als ruiter een passend zadel te kunnen leveren. En na de zadels zelf te hebben kunnen testen zijn we helemaal om.”

Naast zadels en ander leerwerk maakt Equiline ook rij- en vrijetijdskleding, beenbescherming, bitten en veiligheidsstijgbeugels.

 
 • 1 antwoord

Sport, markt en activiteiten tijdens Eventing Emmeloord
De voorbereidingen voor de vierde editie van Eventing Emmeloord zijn in volle gang.

In het Kuinderbos zijn vrijwilligers druk bezig met snoeien, afgraven en verbreden van de paden. Alle aanpassingen zijn erop gericht de cross nog ruimer en veiliger te maken voor paard, ruiter én toeschouwer. Het internationale paardenevenement wordt op 20 en 21 juli gehouden. Naast de sport is er voor bezoekers dit jaar nog meer te doen, te zien en te beleven tijdens Eventing BuitenZinnig: naast een landleven-markt zijn er diverse outdooractiviteiten om het evenement voor een breder publiek aantrekkelijk te maken.

Vorig jaar startten bijna 110 combinaties uit binnen- en buitenland. Het bestuur stelt zichzelf ten doel om dit aantal komende editie te overtreffen. Eventing Emmeloord heeft enorme potentie en blijft groeien sinds de start in 2015. Ook eventing amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is enthousiast over Eventing Emmeloord. Als inwoonster van Flevoland en ambassadrice van Eventing Emmeloord draagt ze het event een warm hart toe en triggert ruiters uit binnen- en buitenland om in te schrijven. ‘Vorig jaar bleek de CIC1* te zwaar, maar dit jaar maken we de 1* ook geschikt voor nieuwe deelnemers in de internationale rubrieken én voor jonge paarden.’ vertelt Alice Naber. ‘De veerkrachtige bodem is absoluut uniek evenals de bosrijke omgeving. Deze 1* is een mooie en leerzame cross voor paard en ruiter.’

Extra vertier door Eventing BuitenZinnig
Niet alleen de wedstrijd is een grote trekpleister. Om het event aantrekkelijk te maken voor een breder publiek kunnen bezoekers struinen over een landleven-markt met allerlei standhouders, food- en coffeetrucks of genieten van een 4x4 landrover trial, houtslepen met paarden, jachthondenshow, een tentoonstelling van historische landbouwmachines en langs het parcours van de prachtige zandsculpturen van Sikke-Bart Frieling met het thema ‘sprookjes’. De trucks staan ook opgesteld langs het parcours. Kinderen kunnen zich volop vermaken op een klimtoren, springkussen, kabouterpad of meerijden met een landrover of huifkar.

Samenwerking
Eventing Emmeloord is afhankelijk van de kracht en inzet van vrijwilligers. ‘Iedereen heeft een volle agenda en aan vrijwilligers is een naarstig tekort,’ benadrukt voorzitter Harry Koopman. Ook het belang van sponsoren wordt nog eens benadrukt. ‘Diverse lokale ondernemers voeren het grondwerk uit of ondersteunen ons met groot materieel. En laten we Staatsbosbeheer niet vergeten die het prachtige Kuinderbos ter beschikking stelt! Zonder hulp van sponsoren en vrijwilligers ben je als stichting nergens!’

Meer info op www.eventingemmeloord.nl
 • 0 antwoorden

Test of Olympic format at Strzegom Horse Trials
Test of Olympic format in the FEI Nations Cup™ at Strzegom!

FEI entry system for this year, sixteenth edition of the Strzegom Horse Trials is open. The competition will be held from 28th of June till 1st of July.

There will be run six international competitions: CICO-NC3*/CCI3 *, CIC/CCI2 *, CIC/CCI1 * and for the first time national competitions: CNC P, CNC L, CNC L18.

The FEI Nations Cup™ CICO3* will be running in the Olympic format.

Further to the change of competition format for the 2020 Tokyo Olympic Games, two organisers will test the team format at the FEI Nations Cup Eventing in 2018 - Strzegom (POL) and Millstreet (IRL).

The organisers of Strzegom Horse Trisls 2018, third leg of the 2018 FEI Nations Cup™, will be the first to run a 3-star team competition based on the 2020 Olympic competition rules.

A closing date for definite entries is 28th of May!
 • 1 antwoord

Bronsveld
Crossterrein Bronsveld - ca. 70 hindernissen van BB t/m Z niveau op 3,5 ha. grasland op lichte klei: wallen, trakehners, strobalen, twee heuvels, holle weg, droge en natte sloten, vlakke en klassieke coffin, doorspringbare riet-, wilgen- en beukenhagen, houtstapels, diverse boomstammen, punten, zig-zag, overbouwde sloot, twee watercomplexen met verschillende in- en uitspringmogelijkheden, 3-sprong schots en scheef, oxers en steil sprongen, piano’s, 3 picknicktafels, borstelbakken en andere verplaatsbare smalletjes met vlaggen, molenwiek, boot, enz.

De verplaatsbaren kunnen op verzoek ergens anders gezet worden. Van april tot oktober kun je deelnemen aan groeps- en privélessen van Roxana Graman. Vraag info via e-mail of kijk op onze facebookpagina. Groepen en individuele ruiters met eigen instructeur zijn ook van harte welkom.
  • Like
 • 0 antwoorden

Aftrap Hunter-Jumper Equitation rijden immens succes
De allereerste Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd op zaterdag 28 april lijkt de ultieme start te zijn van de Amerikaanse manier van wedstrijd rijden in Nederland. De hunter- en equitationrubrieken in de USA zijn razendpopulair en gaat naar alle verwachting ook hier terrein winnen.

De Amerikaanse Patricia van Motman uit Soest en Florence Wetzel uit Florida sloegen de handen ineen en ‘Hunter-Jumper Equitation Holland’ werd geboren. Door het hele land werden er clinics georganiseerd om geïnteresseerde ruiters kennis te laten maken met en voor te bereiden op deze techniek van rijden. Kort gezegd gaat het in de hunterrubrieken om het paard of de pony en wordt in de Equitation klassen de vaardigheid van de ruiter getest. De tijd speelt geen rol, waardoor de ruiters zich kunnen focussen op een vloeiende, harmonieuze ronde waarbij ze zelf in de ‘forward seat’ zitten.

Zes kampioenen

De KNHS stelde zaterdag haar terrein beschikbaar, er werd een Amerikaans jurylid ingevlogen en van alle kanten werd er met belangstelling naar de wedstrijd over natuurlijke hindernissen gekeken. De zestig deelnemers sprongen twee omlopen, waarna ze met z’n allen per groep in de baan terug kwamen voor de ‘under the saddle class’. Voor elk onderdeel waren er prijzen, gevolgd door het huldigen van de overall kampioen en reservekampioen. De winnaressen waren Jantien Naber, Femke Meenhuis, Barbara Schreuder-Wolf (2x), Madeleine Brugman en Monique van den Hoeven.

Voor deelnemers was het een interessante middag zonder parcourslopen en een directe start zodra je de ring betrad. Sommige pony’s en paarden waren onder de indruk van de bijzondere sprongen, maar het merendeel liep fijn rond en verbeterde zich in de tweede ronde. Het enthousiasme was groot, merkte ook Patricia van Motman.
 

Kampioenen HJE Holland Show, Ermelo 28 april 2018

Short Stirrup pony (ruiters t/m 12 jaar)

Kampioen: Jantien Naber, De L’Equille
Reservekampioen: Laeticia Schrienemachers, J-Barolo

Childrens’ Hunter and Equitation met paard of grote pony
Kampioen: Femke Meenhuis, Maaik

Reservekampioen: Candice van Motman, Cree Hennessy

Adult Equitation

Kampioen: Barbara Schreuder-Wolf, Corbiere

Reservekampioen: Michelle Dijkerman, Gino

Working Hunter

Kampioen: Barbara Schreuder-Wolf, Eye of the Tiger

Reservekampioen: Marie-Louise van Keulen, Zanzibar

Adult Low Hunter (ruiters onder 50 jaar)
Kampioen: Madeleine Brugman, Rocky Rebel

Reservekampioen: Elke van der Veer, Codermie Z

Adult Low Hunter (50+ ruiters)

Kampioen: Monique van den Hoeven, Flanagan

Reservekampioen: Bert Plijnaar, Galopin

 

Via: Pressrelease - Foto © Jeroen Spoolder


 
 • 0 antwoorden

Maarsbergen Horse Trials International
Internationale eventingwedstrijd op Landgoed Maarsbergen CIC* en CIC** - CCI* en CCI**

Landgoed Maarsbergen kent een jarenlange traditie in het organiseren van stijlvolle hippische evenementen, maar is ook een parel in het landschap op de Utrechtse Heuvelrug. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen.

Ridder Fulco koos deze plek uit om in de woestenij een verdedigingswerk te bouwen: zijn rug tegen de heuvel en een wijds uitzicht over de vallei. Het is vervolgens eeuwenlang een abdij geweest en in de 17e eeuw werd door een rijke koopman het huidige kasteel gebouwd dat sinds 1882 in bezit is van de familie Godin de Beaufort. De familie zet zich in voor behoud van De Historische Buitenplaats Maarsbergen.

Het is een schitterend en waardevol complex van monumentale gebouwen, historische parkaanleg en eeuwenoude bomen. Wie door het toegangshek van Landgoed Maarsbergen gaat wacht een grote verrassing. Allereerst de prachtige historische oranjerie, het koetshuis en het perfect onderhouden kasteel.

In het in Engelse landschapsstijl ingerichte park staan de hindernissen opgesteld. Het landgoed ademt een stijlvolle sfeer waar rust, natuur, schoonheid en gastvrijheid hand in hand gaan.

Tijdens de eventing wedstrijden krijgt u een unieke kans om te struinen over de buitenplaats, die normaal niet toegankelijk is. Zowel de dressuurproef, het klassieke springconcours als de cross country is toegankelijk voor het publiek. Iedereen mag zelf het hele cross parcours van ca 3,5 km lopen en zo de paarden van heel dichtbij over de meest verrassende hindernissen zien springen.

2019 - EK Young riders 

 

Maarsbergen (NED) 28_06_2018 - 30_06_2018.pdf
  • Like
 • 0 antwoorden

Parcourslopen en voorbereiding op een springwedstrijd
Altijd al eens willen weten: waar moet je nu echt op letten als je parcours loopt, hoe lees je de parcourstekening etc. etc.?

Kom dan naar de GRATIS clinic van John Maarse op 28 april in Oudkarspel! Geef je op (want je krijgt ook info thuis gestuurd!) en leer alles over de voorbereiding voor een parcours te springen! 
 
Tip: de volgende dag is er springwedstrijd en kun je het parcours ook springen!
 • 0 antwoorden

SGW Markelo
Inschrijven kan vanaf 10 februari 2018

Het dragen van een rugnummer is verplicht in alle onderdelen. Voor het rugnummer  dient gebruik te worden gemaakt van een rugnummerdrager.     

De uithoudingsproef wordt op vrijdag 20 april om 15.00 uur, vrijgegeven voor verkenning. Deze staat dan op L pony - B Paarden hoogte, beschrijving wijzigingen overige klasses bij hindernissen.

Voor aanvang van de uithoudingsproef en direct na (max.10 minuten) van de   uithoudingsproef dient U zich met Uw paard/pony ter keuring bij  de dierenarts te vervoegen. Bij niet voorbrengen voor de keuring volgt uitsluiting.    

Het is de deelnemers verboden zich gemotoriseerd in het terrein te begeven.
 


 


 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 
 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 


 
 
 


 


 


 
 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 


 
 

MARKELO-2142018-W027679.pdf
 • 0 antwoorden

Clinic Christoffer Forsberg
De Zweedse 4 sterren ruiter Christoffer Forsberg geeft een eventing clinic op zaterdag 28 april. Christoffer is al jarenlang actief op het hoogste niveau en heeft daarmee al veel geweldige prestaties en medailles behaald. Dit is jouw kans om les te krijgen van één van de beste eventing ruiters van de wereld. Wil je deze kans niet missen?

Geef je dan snel op! In groepen van 3 ruiters zal Christoffer je begeleiden over de cross country hindernissen. Ben je beginner of juist gevorderd? Het maakt niet uit welk niveau je bent. Je wordt in de juiste groep ingedeeld! De lessen worden in het Engels gegeven.

 

Waneer?
Zaterdag  28 april

 

Waar?
Lutterweg 9
5394 LP Oijen

 

Kosten?
50,- euro per persoon (betaling vooraf)

Maximaal 3 personen per groep

 

Niveau?
Op allerlei verschillende niveau's wordt training gegeven. Het is belangrijk dat je wel springervaring hebt

 

Taal?

De lessen worden in het Engels gegeven

 

Opgeven?
Wil je deelnemen aan de clinic of wil je graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@equi-pa.com met daarin je naam, naam paard, leeftijd en niveau of neem telefonisch contact op.

 

Wij zien je inschrijving graag tegemoet!

 

Floor van Gelderen: +31 (0) 628272312

Inge Verbeek: +31 (0) 644139052
 • 0 antwoorden • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .