Ga naar inhoud
SGW Online    

Nationaal Reglement Eventing 2018,
Online op de website Equibel of offline via de liga van de ruiter, vóór de sluitingsdatum (maandag 24 u).
Betaling volgens de instructies van de liga:
Online-inschrijvingen 50 € / paard of pony voor de reeksen B(90), J4(90), PB(90), L(100), J5(100), PL(100) (5% administratiekosten KBRSF niet inbegrepen),
Online-inschrijvingen 60 € / paard of pony voor de reeks M(110), J6(110), PM(110), Z(115), J7(115) (5% administratiekosten KBRSF niet inbegrepen).
Offline-inschrijvingen 55€ / paard of pony voor de reeks B(90), J4(90), PB(90), L(100), J5(100), PL(100)
Offline-inschrijvingen 65 € / paard of pony voor de reeks M(110), J6(110), PM(110), Z(115), J7(115)
Bij een te hoog aantal inschrijvingen zullen er beperkingen opgelegd worden waarbij een voorkeur gaat naar VLP- en LEWB-gelicentieerde ruiters, die tijdig online of via hun liga werden ingeschreven. Indien er na deze beperkingen nog teveel inschrijvingen zijn zal er geschrapt worden in de ruiters Hors Classement (HC).
Een volgende beperking kan dan zijn dat het aantal paarden per deelnemer beperkt wordt. Een deelnemer kan in dat geval enkel met het maximaal bepaalde aantal deelnemen. Dit mag onder geen enkele omstandigheid (via wildcard, wijziging ter plaatse,…) overschreden worden. In het aller slechtste geval kan een andere reeks(en) geschrapt worden.
 
CNC Waregem 2018.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 0 Reviews

    

Zin om onder deskundige begeleiding een fantastische crosstraining mee te maken op het prachtige terrein de Valouwe in Ede ? 
Geef je dan op ! Alle niveaus zijn welkom , wel enige springervaring vereist ....bodyprotector ook verplicht . 
Lessen duren ongeveer anderhalf uur in groepjes van maximaal 6 personen .
Kosten 30 euro pp inclusief terreinhuur . 
Geef je op ! 
Gr Hanneke Held   tel 06 -54697351

Details evenement

Trainingskalender 0 Reacties

0 deelnemers


Inschrijvingsprocedure
 Deze wedstrijd geldt als finale voor het Brabants kampioenschap. De Brabantse deelnemers zullen voorrang krijgen om te kunnen starten indien er volledig ingeschreven is voor 1 maart 2018. Kijk voor verdere criteria en reglementen op www.knhsregiobrabant.nl. Op de criteria wordt gecontroleerd, zorg er dus voor dat je niet inschrijft wanneer je niet aan de criteria voldoet. Geef bij inschrijving duidelijk aan dat je mee wil dingen naar de titel Brabants kampioen. Voor verdere vragen of opmerkingen over de Brabantse kampioenschappen kun je uitsluitend terecht via de mail: forumeventingnoordbrabant@KNHS.nl De sluitingsdatum is 14 dagen voor de wedstrijd. Bij afmelding voor de sluitingsdatum is er geen inschrijfgeld verschuldigd. Bij afmelding na sluitingsdatum en tot 7 dagen voor de wedstrijd is de deelnemer 50% van het inschrijfgeld verschuldigd mits de vrijgekomen startplaats opgevuld kan worden. Bij afmelding in de 7 dagen voor de wedstrijd is de deelnemer het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Bij “no show” (niet op komen dagen zonder af te melden) wordt de deelnemer bij de KNHS aangemeld door de wedstrijdorganisatie en zal een administratieveheffing conform de regels van de KNHS opgelegd worden. Het inschrijfgeld is inclusief de bijdrage aan het Eventing Safety Fond van € 2,50. Kijk voor actuele informatie op de website: www.eventingettenleur.nl ETTEN-LEUR-242018-W027443.pdf
ETTEN-LEUR-842018-W027461.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 1 Comment · 0 Reviews

Op maandag 2 april (Tweede Paasdag) wordt het eventingparcours, ontworpen door Bettina Hoy, gebruikt voor de allereerste KNHS HORKA Trainingsdag Eventing.
Deze dag krijgen deelnemers in groepjes van maximaal vier ruiters, 75 minuten les van internationaal eventingamazone Licha Bax.
Als je mee wilt doen aan deze eventingtraining moet je als ruiter B-springen met minimaal 6 winstpunten geklasseerd zijn (geweest). In tegenstelling tot eerdere berichten is deze training opengesteld voor eventingruiters van alle leeftijden.
Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/trainingsdagen.

Details evenement

Trainingskalender 0 Reacties

    

Op de volgende datums zin in een fantastische crosstraining onder deskundige begeleiding ? 
1/2 april  op Landgoed de Valouwe in Ede en op 15 april in Lunteren ..
Alle niveaus welkom , enige springervaring vereist , bodyprotector verplicht .
De training duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats  in groepjes van maximaal 6 personen .
Kosten 30 euro pp inclusief terreinhuur .
Geef je op ! 
Gr Hanneke Held  tel 06-54697351
 

Details evenement

Trainingskalender 0 Reacties

0 deelnemers


    

Voorlichtingsavond Eventing Zuid-Holland in Moordrecht (De Zuidplasruiters) door Wim J. Grens (Official)en Dexter Biersteker(2*-ruiter)
over Reglementen, wedstrijden, trainen, enzovoort. Stel AL je vragen!  Gratis toegang. aanmelden bij secretaris@knhszh.nl
 

Details evenement

Clinics & evenementen 0 Reacties

Inschrijvingsprocedure
 Deze wedstrijd geldt als finale voor het Brabants kampioenschap. De Brabantse deelnemers zullen voorrang krijgen om te kunnen starten indien er volledig ingeschreven is voor 1 maart 2018. Kijk voor verdere criteria en reglementen op www.knhsregiobrabant.nl. Op de criteria wordt gecontroleerd, zorg er dus voor dat je niet inschrijft wanneer je niet aan de criteria voldoet. Geef bij inschrijving duidelijk aan dat je mee wil dingen naar de titel Brabants kampioen. Voor verdere vragen of opmerkingen over de Brabantse kampioenschappen kun je uitsluitend terecht via de mail: forumeventingnoordbrabant@KNHS.nl De sluitingsdatum is 14 dagen voor de wedstrijd. Bij afmelding voor de sluitingsdatum is er geen inschrijfgeld verschuldigd. Bij afmelding na sluitingsdatum en tot 7 dagen voor de wedstrijd is de deelnemer 50% van het inschrijfgeld verschuldigd mits de vrijgekomen startplaats opgevuld kan worden. Bij afmelding in de 7 dagen voor de wedstrijd is de deelnemer het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Bij “no show” (niet op komen dagen zonder af te melden) wordt de deelnemer bij de KNHS aangemeld door de wedstrijdorganisatie en zal een administratieveheffing conform de regels van de KNHS opgelegd worden. Het inschrijfgeld is inclusief de bijdrage aan het Eventing Safety Fond van € 2,50. Kijk voor actuele informatie op de website: www.eventingettenleur.nl  
ETTEN-LEUR-842018-W027461.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 0 Reviews

    

Nationale eventingwedstrijd op Landgoed Maarsbergen. B- zonder dressuur, L en M. 
Startlijsten en uitslagen op: https://online.equipe.com/nl/competitions/23606
 

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 0 Reviews

    

CCI1*, CCI2*, CIC2*, CCIP2*
De North Holland Horse Trials is een internationale Eventing wedstrijd op het mooie open terrein van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel. Aan deze wedstrijd nemen topruiters uit heel Europa en zelfs China deel. Onder deze ruiters bevinden zich nationale ploegen en Olympische deelnemers. 

De combinatie van een spectaculaire sport in combinatie met de Country Markt en bijvoorbeeld ponyrijden voor de kinderen maakt dat wij een mooi dagje uit zijn voor de regio. 

Als nevendoelstelling aan het organiseren van de wedstrijd, wil de NHHT het evenement inzetten om de agrarische en innovatieve sector rond Alkmaar te promoten. Dit doen wij onder andere door middel van een Country Markt waar ondernemers hun producten en diensten aan het publiek kunnen presenteren. 
 
NHHT Draft Schedule 2018.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 1 Review

Een cross klasse M rijden over een Internationaal gebouwd parcours met alle Internationale allure, wie wil dat niet?
 Tijdens de NHHT kunt u deel uitmaken van deze unieke ervaring!!
 Het weekend van 13 t/m 15 april word de 4e editie van de NHHT vereden. 
Tijdens deze editie kunt u de unieke ervaring opdoen om tijdens dit evenement een M-eventing wedstrijd te rijden met alle internationale allure over een prachtig crossparcours gebouwd door een Internationale crossbouwer.
De klasse M word op in zijn geheel verreden op zaterdag 14 april.
De organisatie mag de inschrijving voortijdig sluiten bij het maximale aantal starts.
 Inschrijven via www.mijnknhs.nl
Meer informatie zie www.nhht.nl
OUDKARSPEL-SGW-1442018-W023541.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 0 Reviews

Op zaterdag 14 april organiseert het Huntcomité van de Triple B Hunt i.s.m. Stal Nolte de Triple B Hunt Huntertrials/Oefencross te Nuenen. 

Algemeen 
De wedstrijd is opengesteld voor alle geïnteresseerden binnen de paardensport. Enige springervaring is vereist. Er zijn drie kampioenschappen te verrijden. 
1:Triple B Hunt kampioenschap klasse 
De wedstrijd bestaat voor de klasse uit 2 onderdelen: 
a.    Een exterieurkeuring op type en gangen (onder de man) en
b.    een terreinproef, ongeveer 2500 m, ongeveer 30 hindernissen max. 1,00 m hoog, tempo 400 m/min OF: 
c.    een terreinproef, ongeveer 2500 m, ongeveer 30 hindernissen max. 0,60 m hoog, tempo 300 m/min 
2: Havens Huntertrials Open Klasse 
De wedstrijd bestaat voor de klasse uit 2 onderdelen: 
a.    Een exterieurkeuring op type en gangen (onder de man) en 
b.    een terreinproef, ongeveer 2500 m, ongeveer 30 hindernissen max. 1,00 m hoog, tempo 400 m/min OF: 
c.    een terreinproef, ongeveer 2500 m, ongeveer 30 hindernissen max. 0,60 m hoog, tempo 300 m/min 
3: Eventing Klasse by Livado Fotografie
a.    Tweemaal een terreinproef, ongeveer 2500 m, ongeveer 30 hindernisen min 60cm / max 100cm hoog, tempo 400m/min OF: 
b.    Tweemaal een terreinproef, ongeveer 2000 m, ongeveer 15 hindernisen min 40cm / max 60cm hoog, tempo 250m/min 
Voorwaarden om te starten 
a.    Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de KNHS 
b.    Leden van de Triple B Hunt dienen als combinatie (ruiter/paard) tenminste 1 volledige jacht te hebben uitgereden in het lopende seizoen om kans te maken op het Triple B Hunt kampioenschap 
c.    Geen registratie plicht, geen dagpas/startkaart nodig 

Voorlopig Programma:
09.00 – 10.30 Ontvangst en inschrijving
10.00 – 12.00 Parcours verkennen
11.00 – 13.00 Exterieurkeuring per 6 combinaties
13.00 Verzamelen hindernis controleurs
14.00 – 16.30 Terreinproeven, startend met de klasse Triple B Hunt
17.30 Prijsuitreiking
Inschrijvingen:
•    Inschrijven per combinatie paard/pony en ruiter
•    Individuele inschrijvingen worden via loting als equipe samengesteld
•    Inschrijfgeld voor alle rubrieken € 30,00 per combinatie, u ontvangt het rekeningnummer na inschrijving. Betaling voorafgaand aan de wedstrijd
•    Inschrijvingen bij het secretariaat van Stal Nolte
•    Sluiting van de inschrijvingen uiterlijk 7 april 2018
Vermeld in je aanmelding:
- Naam ruiter en paard/pony
- Welke klasse
- Welke hoogte
- Individueel of in duo
- mailadres
Direct inschrijven via Startlijsten.nl

Details evenement

Oefencross 0 Reacties · 0 Reviews

    

Terrein: Soerinkweg Barchem
Hoogte: 60 & 80 cm met verplicht springparcours, (meer dan 20 springfouten uitsluiting cross)
Startpas niet verplicht, wel ervaring.
Kosten: 10,- euro 

Opgave graag mailen naar:
oefencrossbarchem@gmail.com

Vermeld naam, naam paard/ pony, de hoogte/welke dag 
Cap rugnummer houder, bodyprotector verplicht en deelname op eigen risico!
Organisator: Stichting Ruitersport Barchem 
LR.Bergruiters en PC de Barchruiters Barchem

Details evenement

Oefencross 0 Reacties · 0 Reviews

MAARSBERGEN HORSE TRIALS NATIONAAL Zaterdag 14 april 2017 
Klasse M, L , B-zonder dressuur en Militair Ruiterkampschap 

Opening inschrijving: zaterdag 24 februari 2018 via mijn KNHS. 
Inschrijvingen worden pas definitief nadat de betaling ontvangen is. 

Maximaal aantal paarden per deelnemer: Een deelnemer mag met maximaal drie paarden inschrijven voor deze wedstrijd en maximaal twee paarden per rubriek. 

Maximaal aantal deelnemers: 
85 B-Eventing deelnemers 
75 L-Eventing deelnemers Maximaal 
50 M-Eventing deelnemers 

Openstelling voor: KNHS- startkaarthouders categorie PAARDEN (er zijn geen ponyrubrieken) 
Kosten Deelname aan de wedstrijd kost: 
B- € 25,00 per combinatie. 
L- € 30,00 per combinatie 
M- € 35,00 per combinatie 

Het inschrijfgeld dient u vooraf per BANK te betalen. Contante betalingen kunnen wij helaas niet accepteren. 
Rekeningnummer: NL50ABNA0551749628 tnv Stichting SGW Maarsbergen; BIC code: ABNANL2A. 

Startbewijs en startlijsten: Een startbewijs wordt uitgegeven op volgorde van inschrijven en na ontvangst van de betaling. 
Wanneer wij het maximaal aantal deelnemers hebben bereikt wordt u automatisch op de wachtlijst geplaatst in mijnKNHS. De ervaring leert dat ook deelnemers die op de wachtlijst staan een kans maken op een startbewijs. In aanloop naar de wedstrijd zijn er namelijk wijzigingen. Wij zullen proberen hier zoveel mogelijk duidelijkheid over te geven via onze website en Facebook. Helaas kunnen wij niet met u communiceren over een plaats op de lijst. 
Zondag 8 april publiceren wij de 1e voorlopige startlijst. Op woensdag 11 april de definitieve startlijst. 
De startlijsten worden gepubliceerd op: - www.startlijsten.nl 

Tijdschema (voorlopig) 
Zaterdag 14 april 2018 
L- dressuur start ring 1, 2 en 3 (ring 3 MRK) 10.00 uur 
M - dressuur start ring 1 en 2 13.15 uur 
B - springen start 08:30 uur 
L- springen start 12.30 uur 
M -springen start 15.30 uur 
B - cross start 09.00 uur 
L- cross start 13.00 uur 
M- cross start 15.50 uur 

Plaats-reserveringen: Wij reserveren 25 startplaatsen voor het Militair Ruiterkampioenschap (MRK) en voor onze vaste vrijwilligers. Deelnemers aan het MRK hebben een eigen inschrijfprocedure, nadere informatie op intranet Defensie. Onze vaste vrijwilligers kunnen via hun contactpersoon bij Maarsbergen Horse Trials Nationaal vóór 20 maart 2017 aangegeven graag gebruik te maken van een gereserveerde plaats. 
Speciale verzoeken: Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele verzoeken/vragen die bij de inschrijving zijn ingediend. Helaas zal het niet mogelijk zijn om alle verzoeken in te willigen maar wij doen wel ons best het voor u zo goed mogelijk te organiseren. 

Het dragen van een startnummer is verplicht. Zonder duidelijk gedragen startnummer kan er niet gestart worden of worden losgereden. Startnummers worden uitgegeven op het wedstrijdsecretariaat. 

Wijzigingen kunt u doorgeven op of via mijnKNHS 
Afmelden: Wilt u zich, om welke reden dan ook, afmelden kunt u dit zelf in mijnKNHS doen. Na sluitingsdatum kan dit door een mail te sturen naar 
nationaal@maarsbergenhorsetrials.nl 
Voor afmeldingen tot 6 april 2018 is geen inschrijfgeld verschuldigd. 
Na deze 6 april 2018 wel.
MAARSBERGEN-SGW-1442018-W027383.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 2 Reviews

    

Zondag 15 april organiseert Outdoor Eventing Westdorpe een oefen cross @Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen te Westdorpe (NL).
 
De oefen cross bestaat uit een springparcours (1x) en een cross (2x) in de hoogtes:
- 60/70 
- 80/90 
- 1.00
 
Inschrijven kan per e-mail via outdooreventingwestdorpe@gmail.com
met vermelding van:
- naam ruiter
- naam paard/pony
- hoogte (60/70 - 80/90 - 1.00)
 
Voor meer info of vragen neem gerust contact op via outdooreventingwestdorpe@gmail.com

Details evenement

Oefencross 0 Reacties · 0 Reviews

    

Inschrijven kan vanaf 10 februari 2018

Het dragen van een rugnummer is verplicht in alle onderdelen. Voor het rugnummer  dient gebruik te worden gemaakt van een rugnummerdrager.     
De uithoudingsproef wordt op vrijdag 20 april om 15.00 uur, vrijgegeven voor verkenning. Deze staat dan op L pony - B Paarden hoogte, beschrijving wijzigingen overige klasses bij hindernissen.

Voor aanvang van de uithoudingsproef en direct na (max.10 minuten) van de   uithoudingsproef dient U zich met Uw paard/pony ter keuring bij  de dierenarts te vervoegen. Bij niet voorbrengen voor de keuring volgt uitsluiting.    

Het is de deelnemers verboden zich gemotoriseerd in het terrein te begeven.
                                                                                           
MARKELO-2142018-W027679.pdf

Details evenement

Wedstrijdkalender 0 Reacties · 0 Reviews

    

Oefencross Vorden – zaterdag 28 en zondag 29 april 2018.

Net als vorig jaar willen we ons mooie crossterrein ook openstellen voor ruiters buiten onze vereniging. Wil je kennismaken met het crossen of wil je gewoon even een rondje trainen? Geef je dan op voor de oefencross. Je kunt je opgeven voor 3 hoogtes:± 40 cm, ± 60 cm en ± 80 cm. Vooraf zal in de binnenmanege een springparcours worden gesprongen. Alles mag en niets moet dus geef je snel op!

Opgeven kan d.m.v. een mail naar paarden@rvdegraafschap.nl 
Graag vermelden bij opgave:
Naam
Naam paard/pony
Vereniging
Dag: Zaterdag 28 of zondag 29 april 2018 (of beide)
Hoogte: ± 40 cm en/of ± 60 cm en/of ± 80 cm

Algemene regels:
• Deelname is voor eigen risico. De organisatie, noch ieder andere betrokkene bij de wedstrijd kan niet aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gesteld omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen en/of materiaal. Zowel deelnemers als bezoekers nemen deel en/of zijn aanwezig op eigen risico.
• Kosten: 1x het parcours € 10,- of 2x €15,-.
• Alle deelnemers krijgen een rugnummer bij betaling op het secretariaat. Tijdens de oefencross is het dragen van een rugnummer verplicht. Het dragen van een rugnummerhouder is ook verplicht.
• Er kan op 3 hoogtes worden gesprongen: ± 40 cm, ± 60 cm en ± 80 cm. Op beide dagen worden kunnen alle hoogtes worden gesprongen.
• Deze wedstrijd komt niet voor winstpunten in aanmerking. Startkaart en/of lidmaatschap van de KNHS is niet verplicht. 
• Paarden en pony’s dienen een geldig paspoort met een correct inentingsverleden te hebben.
• Een paard mag niet vaker dan 2x deelnemen aan de cross.
• Voor de cross dient een springparcours te worden gesprongen met maximaal 20 strafpunten.

In het parcours:
• Alle combinaties mogen enkele weigeringen per hindernis hebben en de oefencross verder afmaken. Het is bij vrijwel iedere hindernis mogelijk om er langs te lopen. Er wordt niet op tijd gereden.
• De snelste heeft altijd voorrang: Een ruiter die langzamer is dan een achtervolger, moet ruimte maken voor de volgende combinatie.
• Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm, bodyprotector en laarzen (of chaps met correcte schoenen) is verplicht.

Details evenement

Oefencross 0 Reacties · 0 Reviews

De Zweedse 4 sterren ruiter Christoffer Forsberg geeft een eventing clinic op zaterdag 28 april. Christoffer is al jarenlang actief op het hoogste niveau en heeft daarmee al veel geweldige prestaties en medailles behaald. Dit is jouw kans om les te krijgen van één van de beste eventing ruiters van de wereld. Wil je deze kans niet missen? Geef je dan snel op! In groepen van 3 ruiters zal Christoffer je begeleiden over de cross country hindernissen. Ben je beginner of juist gevorderd? Het maakt niet uit welk niveau je bent. Je wordt in de juiste groep ingedeeld! De lessen worden in het Engels gegeven.
 
Wanneer?
Zaterdag  28 april
 
Waar?
Lutterweg 9
5394 LP Oijen
 
Kosten?
50,- euro per persoon (betaling vooraf)
Maximaal 3 personen per groep
 
Niveau?
Op allerlei verschillende niveau's wordt training gegeven. Het is belangrijk dat je wel springervaring hebt
 
Taal?
De lessen worden in het Engels gegeven
 
Opgeven?
Wil je deelnemen aan de clinic of wil je graag meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@equi-pa.com met daarin je naam, naam paard, leeftijd en niveau of neem telefonisch contact op.
 
Wij zien je inschrijving graag tegemoet!
 
Floor van Gelderen: +31 (0) 628272312
Inge Verbeek: +31 (0) 644139052

Details evenement

Clinics & evenementen 0 Reacties

    

Oefencross 

Op zaterdag 28 april organiseren wij weer onze eerste oefencross van dit jaar! 

Er word een cross uitgezet waarbij er meerdere hoogtes afgevlagd zijn en je dus zelf kan kiezen wat je wilt springen. Je hoeft dus geen klasse aan te geven! Ook is het mogelijk om 2 rondes te rijden. 

Je kan je opgeven door een mailtje te sturen naar ge.bo@online.nl met vermelding met je naam en naam van je paard/pony.


Details evenement

Oefencross 0 Reacties · 0 Reviews

    

Altijd al eens willen weten: waar moet je nu echt op letten als je parcours loopt, hoe lees je de parcourstekening etc. etc.?
 
Kom dan naar de GRATIS clinic van John Maarse op 28 april in Oudkarspel! Geef je op (want je krijgt ook info thuis gestuurd!) en leer alles over de voorbereiding voor een parcours te springen! 
 
Tip: de volgende dag is er springwedstrijd en kun je het parcours ook springen!

Details evenement

Clinics & evenementen 0 Reacties×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .