Ga naar inhoud
SGW Online

Contributors to this blog

Boyd Martin opnieuw aan de leiding in Luhmühlen

Log in om dit te volgen  
Redactie

136 weergaven

Boyd Martin (VS) en Shamwari 4 (27.40) hebben gedaan wat zij moesten doen. Een foutloze ronde binnen de optimale tijd bracht ze terug naar de top van het klassement voor Jonelle Price (NZL) met Faerie Dianimo (28.30) en Laura Collett (GBR) met Mr Bass (29.90).

Boyd Martin nam de leiding  terug in handen na een fenomenale ronde in de vier-sterren cross-country van vandaag: "Het was een fantastische rit en mijn paard gaf me de meest fantastische ronde vandaag! Voor mij is Shamwari het beste paard ter wereld en naar Luhmühlen komen bleek de juiste beslissing te zijn. Ik wilde hierheen komen omdat ik bekend ben de bodem en deze cross echt bij hem past. "

Jonelle Price (NZL), die slechts drie seconden over de tijdslimiet finishte, klom van de zesde plaats na de dressuur op naar de tweede plaats: "Cross-country is gewoon haar ding. De merrie houdt er absoluut van! Ze krijgt de neiging om een beetje sterk te worden, maar ze was geweldig vandaag".

De Britse rijder Laura Collett, die viersterren debutant Mr Bass reed, is in extase:" Mijn paard was vandaag niet van deze wereld. Hij gaf me de beste ronde ooit en ik ben zo trots! De baan reed uitstekend en ik kon niet gelukkiger zijn. "Hun supersnelle ronde bracht hen omhoog van de 18e plaats na de dressuur naar de derde plaats.

Tim Lips die na dressuur aan de leiding ging, reed een fantastische cross met slechts 2 seconden buiten de optimale tijd. Door deze prestatie zou hij nog steeds de leidende positie in handen hebben gehad, maar op hindernis 23-c misten zij een vlag en volgens de nieuwe regel krijgt de combinatie hiervoor 50 strafpunten,maar worden zij niet gediskwalificeerd. Zuur is het wel, want hierdoor zakken zij af naar plaats 24.

Ook voor de enige Nederlandse deelneemster in de CIC3*, Renske Kroeze met Jane Z, zat het niet mee vandaag. Kroeze begon sterk aan de cross, maar bij hindernis 20-c kwam de combinatie ten val en was daarmee ook uit de wedstrijd. Beide bleven verder ongedeerd.

Chloe Raty (BEL) en Axel Z, een 11-jarige ruin, die beide debuteerden in op het viersterren niveau, kwamen onfortuinlijk ten val op hindernis 18-b. Als gevolg van het letsel wat Axel Z daarbij  opliep, moest deze spijtig genoeg geëuthanaseerd worden.

Log in om dit te volgen  


0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen


×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .