Ga naar inhoud
SGW Online

Contributors to this blog

Schaminee, Regelink en Wilken KNHS-kampioenen Eventing

Log in om dit te volgen  
sgwonline

28 weergaven

In Barchem zijn zaterdag 27 oktober de KNHS Kampioenschappen Eventing voor paarden in de klasse L. M en Z verreden. Onder prachtige omstandigheden werden de titels gewonnen door Merel Schaminee, Esther Regelink en Jordy Wilken. In de teamwedstrijd, die werd verreden over de klasse L, ging de zege naar Noord-Brabant.

De eerste kampioene die gehuldigd werd was de 17-jarige Merel Schaminee. De studente reed in de klasse L met de ervaren Amati een sterke wedstrijd die begon met een goede dressuurproef en daarna een foutloos springparcours en foutloze cross. Ook de nummer twee Maartje Siemons voegde met Harly geen enkele strafpunt toe aan haar dressuurscore. Op nummer drie kwam Ilse Vossen, de amazone had met Jacobo goed gescoord in de dressuur, maar kreeg een springfout waardoor de titel aan haar voorbij ging.

EP1810275213.jpg

Merel Schaminee & Amati | © Eventingphoto

Kampioene Schaminee vertelt: “Ik heb dit paard nu een jaar, hij is 13-jaar en heeft bij zijn vorige amazones Laura van der Lans en Asha Laseroms al 1* gelopen. Bij mij mag hij rustig L en M crossen lopen. Ik wil nog veel met hem rijden en veel van hem leren. Hij ging vandaag echt heel fijn, het was een mooie cross. Wel een uitdaging, maar dat vind ik juist leuk.” 

Schaminee zat net als de nummer twee Maartje Simons ook in het winnende team van Noord-Brabant. Limburg werd tweede en Zuid-Holland eindigde als derde.

In de M-klasse was het Esther Regelink die het goud kreeg omgehangen. Zij werd op het podium vergezeld door Maartje Siemons en Ilse Vossen. Kampioene Esther Regelink brak eerder dit jaar haar enkel, waardoor haar seizoen pas laat van start ging. Dat weerhield haar er niet van om sterk naar de winst in het kampioenschap te rijden. “Zoals ieder jaar hier in Barchem stond er een hele mooie uitdagende cross. Wat ik heel leuk vind is dat er altijd een moeilijke technische snelle route is, maar dat er ook altijd genoeg alternatieven zijn”, vertelt de kampioene.

EP1810275092.jpg

Esther Regelink & Casperano | © Eventingphoto

In het Z-kampioenschap bleek de cross de grote scherprechter en waren het combinaties die eerder ook al internationaal aan de start verschenen, die met het eremetaal naar huis gingen. Jordy Wilken won met Amarillo, voor Pascal Zantman met Blackberry en Nina Hut met Connection D.

Ook winnaar Jordy Wilken vond de cross pittig, “De cross was heel mooi, maar technisch genoeg. Ik heb heerlijk gereden en het liep allemaal heel goed”, vertelt Wilken. “Amarillo is van mijn vriendin Fleur, zij heeft begin dit jaar haar knie gebroken en nu mag ik hem even lenen. Volgend jaar kan zij er mooi op verder. Ik denk dat ze een mooie kickstart heeft.”

 EP1810275003.jpg

Jordy Wilken & Amarillo | © Eventingphoto

Uitslagen KNHS Kampioenschappen eventing Barchem

Klasse L

1. Merel Schaminee (Roosendaal) – Amati, 27.9

2. Maartje Siemons (Beers) – Harly, 28.4

3. Ilse Vossen (Stamproy) – Jacobo, 31.00

 

Klasse M

1. Esther Regelink (Laren Gld) – Casperano, 32.3

2. Mark Veldjesgraaf (Lunteren) – Dark Diva, 33.1

3. Britt Maasen (Helvoirt) – Flash, 34.5

 

Klasse Z

1. Jordy Wilken (Olst) – Amarillo, 32.3

2. Pascal Zantman (Amsterdam) - Blackberry, 32.7

3. Nina Hut (Bruchterveld)  - Connection D, 41.5

 

Via: KNHS

Log in om dit te volgen  


0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen


×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .