Ga naar inhoud
SGW Online

Contributors to this blog

Prachtige paardensport in de bossen van Bathmen

Log in om dit te volgen  
sgwonline

93 weergaven

In het weekend van 3 en 4 november is het weer tijd voor de 32e editie van de Cross Country in Bathmen. Als de herfst zijn intrede doet en de bladeren in het Traasterbos veranderen in de prachtige oranje kleuren, maakt Bathmen zich klaar voor het jaarlijks terugkerende weekend wat in het teken staat van veelzijdige paardensport.

EP1710295507.jpg

© Eventingphoto

In en rondom manege ’t Ruiterkamp vindt dit prachtige evenement plaats. Onder leiding van parcoursbouwer Wim Denneboom zetten leden en vrijwilligers van Rijvereniging Bathmen zich in, om een afwisselend parcours neer te zetten voor zowel de eventingruiter als het publiek. In de bossen van Bathmen is een dynamisch crossparcours neergezet waarbij de eventingruiter uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en zijn paard te halen. 

Voorafgaand aan het crossparcours wordt er een dressuurproef en een regulier springparcours afgelegd. Alleen de deelnemers die voor beide onderdelen voldoende punten behalen, mogen aan de start van de crosscountry verschijnen. Na het klinken van het startschot begint de combinatie aan een prachtige route door het Sallandse Landschap, waarbij zij verschillende soorten hindernissen tegenkomen. Greppels, op –en afsprongen, dikke boomstammen, een klimboom en natuurlijk de veelbesproken waterbak. Enkele voorbeelden van het afwisselende parcours dat is neergezet door de parcoursbouwer en de bouwploeg.

De waterbak is en blijft traditiegetrouw de hindernis waar het publiek van de Bathmense cross samenkomt. Het publiek bekijkt de langskomende deelnemers onder het genot van een drankje en een hapje. Er staan gezellige tentjes waar een kop koffie, een frisje of een biertje kan worden gekocht en ook een hamburger of frietje hoort tot de mogelijkheden.  Zelfs als de laatste combinatie door de finish is, is de sfeer rondom de waterbak en de manege nog ouderwets gezellig.

Rijvereniging Bathmen kijkt uit naar een mooi weekend vol prachtige paardensport. Wij zien u graag als deelnemer of als toeschouwer!

 

Via: SGW Bathmen

Log in om dit te volgen  


0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen


×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .