Ga naar inhoud
SGW Online

SGW Nieuws

  • entries
    43
  • comments
    4
  • views
    273

Contributors to this blog

About this blog

Entries in this blog

KNHS verhuurt eventinghindernissen

Mobiele eventinghindernissen. Bij de KNHS kan een trailer met 6 eventinghindernissen gehuurd worden. De 6 hindernissen kunnen van 2 kanten worden gesprongen en zijn voorzien van vlaggen en nummers (1 t/m 12). De hindernissen zijn ongeveer 50-60cm hoog en zijn allemaal van beide kanten te springen. Ideaal dus voor ponyruiters, Bixie-eventing of beginnende eventingcombinaties. De trailer met lading weegt ongeveer 1850 kg. De kosten voor een weekend zijn € 175,- en er wordt een borg van € 50 euro gerekend. De huurder moet de trailer zelf bij de KNHS in Ermelo afhalen.

sgwonline

sgwonline

Tim Lips komt met eigen talentontwikkelingsplan

Olympisch eventingruiter Tim Lips maakt wederom nieuwe stappen om zijn sport verder te ondersteunen. Eerder deed hij dat door het eerste commerciële paardensport team in de geschiedenis op te zetten. Nu slaan sponsoren Bavaria 0.0 en nieuwe partners Equestic en van Santvoort Makelaars de handen ineen met Lips om talent te ontwikkelen. En het mooie is, iedereen tot en met 25 jaar is welkom! “Alle eventingruiters tot de 25 jaar die willen verbeteren, kunnen meedoen aan onze scouting dag. Minimumeis is twee winstpunten in de klasse B bij de pony’s of paarden en wat mij betreft maakt iedereen evenveel kans,” legt Lips uit. Aanstaande 1 juli worden in Renswoude talenten geselecteerd die daarna kans maken op trainingen en individuele begeleiding door de grote namen van het Bavaria 0.0 Teamleden, geheel vergoed door de sponsoren. Uiteindelijk mogen er ongeveer twintig talenten tussen de 10 en 17 jaar oud (Talent Experience) meedoen aan vijf centrale trainingen. In de categorie 18-25 jaar oud (Bavaria 0.0 Talent Team) worden ongeveer vijf talenten gekozen voor tien individuele trainingen. Dan is er zelfs nog de mogelijkheid door te stromen naar het Bavaria 0.0 Eventing Team. Maar dat is niet het hoofddoel van dit initiatief. “Wij willen vooral jonge mensen leren om met veel plezier en op verantwoordelijke wijze de sport te bedrijven. Alle deelnemers krijgen 1 juli uitgebreide feedback en tips, dus ook als je niet bij de uiteindelijke selectie zit, is het super leerzaam.” Daarnaast worden er workshops en seminars gehouden die dag en doet de organisatie er alles aan om er een waar familie evenement van te maken. Dit is dus een unieke kans voor jonge basissport ruiters om te leren van de absolute toppers. Mis het niet! Kijk voor meer informatie op de website www.bavaria00eventingteam.nl onder het item Talententeam.  

sgwonline

sgwonline

NK Eventing Junioren en Young Riders tot 2020 in Renswoude

Van 30 mei tot en met 3 juni staan de negende Renswoude Horse Trials op het programma. Ook dit jaar is het Nederlands Kampioenschap Eventing voor de Junioren en Young Riders weer onderdeel van het programma. De KNHS en de organisatie van de RHT kwamen onlangs overeen dat dit NK nog zeker tot 2020 in Renswoude plaatsvindt. De Renswoude Horse Trials worden verreden rond Hippisch Centrum De Schalm van de Familie Boonzaaijer. De accommodatie beschikt over fraaie vaste faciliteiten zoals een grote piste met all weather bodem waar de dressuur en het springen op verreden worden. De cross gaat deels over het terrein van De Schalm, waar een prachtige watercombinatie ligt, en verder over de omliggende weilanden. In haar negen jarig bestaan is het evenement uitgegroeid naar een wedstrijd waar veel Nederlandse en buitenlandse ruiters graag aan de start komen. Maarten van der Heijden, directeur topsport van de KNHS, laat weten blij te zijn dat de organisatie van Renswoude weer heeft ‘bijgetekend’. “We weten dat de organisatie in Renswoude in zeer goede handen is. Al vele jaren organiseren zij met succes dit NK. De hele familie Boonzaaijer is ook zeer betrokken bij de eventing en weten precies wat er nodig is voor een mooi kampioenschap. ” Gert Boonzaaijer is als parcoursbouwer en organisator een van de grote drijvende krachten achter de wedstrijd. “We willen graag een wedstrijd organiseren voor zoveel mogelijk ruiters. Het liefst van ponyruiters tot en met veteranen. Dat het NK voor Junioren en Young Riders bij ons blijft, garandeert dat we in die groep een mooi aantal deelnemers hebben. De pony’s komen helaas te vervallen dit jaar door een gebrek aan inschrijvingen, omdat allemaal te organiseren voor minder dan 10 combinaties is gewoon te duur.”
Over de cross van dit jaar vertelt Boonzaaijer: “De route is hetzelfde als vorig jaar, we hebben dit jaar wel een paar nieuwe hindernissen. Volgend jaar bestaan we 10 jaar en dan willen we groot uitpakken met nieuwe elementen.” Bjinse Venderbosch (foto) en Aliene Ruyter werden vorig jaar de kampioenen in Renswoude. Als alles volgens plan verloopt zal Venderbosch zijn titel bij de Junioren verdedigen, Aliene Ruyter is inmiddels de Young Riders leeftijd ontgroeid, in die categorie zal straks een nieuwe kampioen gehuldigd worden. Het NK voor de Nederlandse jeugd is onderdeel van de internationale CCI (Junioren) en CCI2 (Young Riders) wedstrijd. Naast deze rubrieken staat er ook een CIC2*, CIC3* op het programma.
 

sgwonline

sgwonline

KWPN test goedgekeurde hengsten op WFFS

KWPN test actieve KWPN-goedgekeurde hengsten op WFFS. Het KWPN heeft besloten om de actieve KWPN-goedgekeurde hengsten te testen op WFFS. Het dekseizoen is in volle gang en fokkers maken nu de partnerkeuze voor hun merries. Door de WFFS-status van de KWPN-goedgekeurde hengsten te publiceren willen wij fokkers optimaal informeren. Er is de laatste tijd veelvuldig gepubliceerd over WFFS, het Warmblood Fragile Foal Syndroom, toch is er nog veel onrust omtrent deze voor de Nederlandse fokkerij nieuwe aandoening. Sinds kort is bekend dat drie KWPN-goedgekeurde hengsten drager zijn van het WFFS-gen. Het is momenteel niet transparant welke goedgekeurde hengsten mogelijk nog meer drager zijn van het WFFS-gen, aangezien zij niet getest zijn. Daarom is besloten dat alle actieve KWPN-goedgekeurde hengsten onderzocht worden op WFFS. De hengstenhouders zijn geïnformeerd over het testen van de KWPN-goedgekeurde hengsten. Naar verwachting neemt het onderzoek twee tot drie weken in beslag, waarna de uitslag (drager of geen drager van het WFFS-gen) per hengst wordt gepubliceerd op KWPN.nl. Recent is op initiatief van het KWPN een test in Nederland beschikbaar gekomen bij het Van Haeringen Laboratorium. Een veulen met WFFS heeft altijd een vader én moeder die drager is. Het KWPN start nu met het testen van de KWPN-goedgekeurde hengsten. Vervolgens gaan we kijken hoe wij het screenen van merries in het fokprogramma kunnen opnemen. Daarnaast  willen we de mogelijkheden onderzoeken om de WFFS-test te integreren in de reeds bij het KWPN bestaande testen. Er is nog veel onduidelijkheid rond WFFS. Het KWPN legde daarom de meest gestelde vragen voor aan prof. dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan, hoogleraar inwendige ziekten paard bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, dr. ir. Bart Ducro, Universitair Docent Fokkerij & Genetica, Wageningen University en KWPN-directeur Fokkerij & Innovatie Johan Knaap. Deze vragen en antwoorden vindt u op de KWPN-website.

Hippisch Centrum De Schalm wordt Bavaria 0.0 trainingscentrum

Lips Stables, Hippisch Centrum De Schalm en Bavaria slaan de handen in een. De drie ondernemers families gaan een samenwerking aan voor de komende drie jaar tot eind 2020. Nadat Tim Lips vorig jaar een eigen commerciële ploeg is gestart, het Bavaria 0.0 Eventing Team, en een nationale wedstrijdcyclus, de Bavaria Eventing Trophy, gaat de Bredase eventingruiter met Lips Stables dit jaar het platform verder uitbreiden. In het begin van het eventingseizoen werd al bekend gemaakt dat de Trophy ook een pony variant krijgt, de Audax Media Pony Trophy. Vanaf mei gaan Lips Stables en Bavaria nu ook een samenwerking aan met Hippisch Centrum De Schalm. 
Tim legt uit: ”Het Bavaria 0.0 Eventing Team biedt talentvolle eventingruiters begeleiding op weg naar de wereldtop en Tokyo 2020. De samenwerking fungeert voor deze ruiters als springplank om aansluiting te vinden bij de senioren en de eventingsport te bedrijven op topsport niveau. Maar de eventingsport in Nederland heeft zoveel meer te bieden dan alleen topruiters. Het is een familiesport bij uitstek en bij dit soort wedstrijden komen we allemaal bij elkaar om samen van de sport te genieten. Daarom hebben wij ook gekozen om zowel de top als de breedtesport te ondersteunen. We merken veel enthousiasme vanuit alle hoeken. Bij zowel organisaties, ruiters en sponsoren. Maar ik wil de Nederlandse eventingsport een geheel platform kunnen aanbieden. Bij mij in Breda hebben we een trainingscentrum, wat TTC gecertificeerd is, maar we wilden ook graag in het midden van het land, over een trainings- en wedstrijd accommodatie beschikken op een top locatie met perfecte faciliteiten en een plek wat de eventingsport ademt. Dan komen we al snel terecht bij Familie Boonzaaijer in Renswoude.” Dhr. Gert Boonzaaijer haakt aan: ”De ideeën begonnen tijdens onze jaarlijkse internationale wedstrijd de ‘Renswoude Horse Trials’. Tim komt al jaren hier en we kennen elkaar goed. Maar Dhr. Swinkels nog niet en hij was direct gecharmeerd van de Trials, onze locatie en accommodatie. Zoals de plannen toentertijd van Tim waren begonnen aan de keukentafel in Breda, is ook deze eerste aanzet begonnen aan een keukentafel, maar dan in Renswoude. Wij zijn heel blij dat we deel gaan uit maken van een bewezen team van ondernemersfamilies. Mooi om zo samen de Nederlandse eventingsport naar een hoger plan te tillen.” Lips Stables en Bavaria gaan het trainingscentrum van Hippisch Centrum de Schalm ondersteunen en breiden hiermee het platform uit. De samenwerking houdt in dat De Schalm onderdeel gaat zijn van het gehele platform. De accommodatie en bijbehorende terreinen zullen dan ook vanaf mei het bekende blauw gaan kleuren. Daarnaast zal Bavaria, op het prachtige evenement ‘De Renswoude Horse Trials’ goed zichtbaar zijn en zal SGW Renswoude (de nationale eventingwedstrijd van De Schalm) ook onderdeel uit gaan maken van de Bavaria Eventing Trophy. “Dan komen we weer terug waarom we het allemaal begonnen zijn. Zowel de topruiter als de nationale beoefenaar kunnen ondersteunen en van topfaciliteiten kunnen voorzien”, aldus de Bredase eventingruiter. Dhr. Swinkels van Bavaria sluit vervolgens af: “Vorig jaar tijdens de Trials was het al een Bavaria aangelegenheid. We zaten in de tent bij de watercombinatie. Ik zag hoe onze ruiters door de cross gingen op een Bavaria blauw aangekleed terrein en zag families, vrijwilligers en toeschouwers volop genieten. Dit is waar wij het voor doen en waar wij ook binnen Bavaria voor staan. Samen genieten! Daar willen wij graag namens Bavaria onderdeel vanuit maken.”

Deelnemers internationale wedstrijden

Marbach, Duitsland CIC3*
Jeannette Chardon - Vienna
Sanne de Jong - Enjoy
Elaine Pen - Shady Grey
CIC1*
Sanne de Jong - Hatary MBF
CCIP2*
Sterre van Houte  - Secret Benny
Lois Laros - Sunshine Of Toys
Elise Otto - Orchid's Megan
Britt van Rijsewijk - Orchid's Tigersun
Kristy Snepvangers - Chanel, Rathcline Dream
Michelle Swinkels - Snow Chartsworth, Groot-Brittannië CIC3*
Althea Bleekman  - Dasj
Janou Bleekman - Granntevka Prince
Andrew Heffernan - Millthyme Corolla
CIC1*
Andrew Heffernan - Gideon, Gloriette TN, Rafiki
Will van Ufford - Oki Doki BH

TCN Sporthorses en Equiline bundelen krachten.

TCN Sporthorses  gaat samenwerken met het Italiaanse merk Equiline. Opnieuw is er een deal gesloten in de eventingwereld. TCN Sporthorses  gaat samenwerken met het Italiaanse merk Equiline. Tarik van Boggelen en Nina Hut maken zelf de overstap naar Equiline zadels, en daarnaast komen de producten van Equiline ook te koop in de winkel www.eventing-sgw.nl. SGW-Online was aanwezig bij de introductie, en het testen en aanmeten van de zadels. Equiline wordt in de eventingsport al langer succesvol gepromoot door de voor Nederland uitkomende Belg Raf Kooremans. Ook Raf is nog altijd zeer te spreken over de mooie en kwaliteitsvolle producten. Dit is dan ook de missie van Equiline. Ouderwets vakmanschap gecombineerd met de nieuwste technische materialen, zodat het er fantastisch uitziet en nog beter zit. En alles geleverd met de beste service. “Wat dat betreft past het helemaal bij wat wij belangrijk vinden” aldus Nina. “Zowel voor ons als voor de shop was dit een logische stap. We zijn erg enthousiast over alle mogelijkheden die Equiline biedt om zowel paard als ruiter een passend zadel te kunnen leveren. En na de zadels zelf te hebben kunnen testen zijn we helemaal om.” Naast zadels en ander leerwerk maakt Equiline ook rij- en vrijetijdskleding, beenbescherming, bitten en veiligheidsstijgbeugels. Equiline   Foto's www.eventingphoto.com  

Oefen Eventing Derby ’t Stille Wald op 20 mei

Op 20 mei wordt er een Oefen Eventing Derby georganiseerd door Rijverening 't stillewald in Wehl. Deze Oefen Eventing Derby wordt georganiseerd in samenwerking met eventinghindernissen.nl Met trots kunnen wij nu ook melden dat alle deelnemende combinaties worden voorzien van live commentaar door Wouter Mosselman, zelf internationaal eventing ruiter en cross country course designer. Tijdens de Oefen Eventing Derby is het mogelijk om op laagdrempelig niveau kennis te maken met het rijden van een Eventing Derby. Daarom zal er een parcours staan van 50/60 cm en een parcours van 70/80 cm, geschikt voor zowel paarden als pony's. Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en hopen ook op veel enthousiaste deelnemers! Des te meer reden om je op te geven dus! Nog niet gedaan? Schrijf je dan snel in via rvstillewald@outlook.com o.v.v. naam, naam paard en hoogte.

Tim Lips wint CIC2* in Kronenberg

Tim Lips wint wedstrijd KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Tim Lips heeft met Eclips de internationale CIC2* eventingwedstrijd bij de Grandorse Horse Trials in Kronenberg gewonnen. De derde plaats bleef via Marcelle de Kam (Domburg) ook in Nederlandse handen. De wedstrijd in Limburg telde mee voor het klassement van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. Tim Lips nam zijn troef Eclips vorig jaar over van Renske Kroeze en was blij verrast dat hij nu al zo een mooi resultaat kon neerzetten. ʺIk weet dat het een heel goed paard is, maar ik had niet gedacht dat ik in dit deelnemersveld al kon winnen. Dit is de tweede wedstrijd die ik met hem rijdt en alles ging echt al veel beter dan vorige keer in Oudkarspel. Renske had wel al gezegd dat hij zich hier vorig jaar ook al goed thuis voelde, dat was nu weer zo. Het was zeker niet een hele moeilijke twee sterren wedstrijd, maar er stonden wel een paar combinaties in waar Eclips liet voelen dat het echt een heel goed crosspaard isʺ, vertelt Lips enthousiast. Tim is verder enthousiast over de wedstrijd in Limburg die dit jaar voor de tweede maal georganiseerd werd. ʺDe faciliteiten zijn hier geweldig, het is een prachtig terrein. Na het lopen van de cross dacht ik dat het best bochtig was, maar dat viel met rijden enorm mee.ʺ Na de dressuur en het springen ging Marcelle de Kam met Belle aan de leiding van het klassement. En hoewel er veel combinaties foutloos binnen de tijd wisten te blijven, lukte dat Marcelle net niet waardoor ze uiteindelijk fraai derde werd. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) was het enige lid uit het KNHS Talententeam dat aan de start verscheen en zij presteerde met een 5e en 11e plaats in de CIC2* en een 4e plaats in de CIC1* zeer verdienstelijk.   Photo: www.eventingphoto.com  Uitslag CIC2* Tim Lips NED Eclips 29.9 Jerome Robine GER - Guccimo R Old 30.8 Marcelle de Kam NED Belly  31.2 Uitslag CIC1* Esther Andres SUI Inster 27.9 Geoffroy de Jamblinne BEL Consequent Pia Z 30.2 Yingfeng Bao CHN IL Dolce van de Distelhoeve 31.7  

Sport, markt en activiteiten tijdens Eventing Emmeloord

De voorbereidingen voor de vierde editie van Eventing Emmeloord zijn in volle gang. In het Kuinderbos zijn vrijwilligers druk bezig met snoeien, afgraven en verbreden van de paden. Alle aanpassingen zijn erop gericht de cross nog ruimer en veiliger te maken voor paard, ruiter én toeschouwer. Het internationale paardenevenement wordt op 20 en 21 juli gehouden. Naast de sport is er voor bezoekers dit jaar nog meer te doen, te zien en te beleven tijdens Eventing BuitenZinnig: naast een landleven-markt zijn er diverse outdooractiviteiten om het evenement voor een breder publiek aantrekkelijk te maken. Vorig jaar startten bijna 110 combinaties uit binnen- en buitenland. Het bestuur stelt zichzelf ten doel om dit aantal komende editie te overtreffen. Eventing Emmeloord heeft enorme potentie en blijft groeien sinds de start in 2015. Ook eventing amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is enthousiast over Eventing Emmeloord. Als inwoonster van Flevoland en ambassadrice van Eventing Emmeloord draagt ze het event een warm hart toe en triggert ruiters uit binnen- en buitenland om in te schrijven. ‘Vorig jaar bleek de CIC1* te zwaar, maar dit jaar maken we de 1* ook geschikt voor nieuwe deelnemers in de internationale rubrieken én voor jonge paarden.’ vertelt Alice Naber. ‘De veerkrachtige bodem is absoluut uniek evenals de bosrijke omgeving. Deze 1* is een mooie en leerzame cross voor paard en ruiter.’ Extra vertier door Eventing BuitenZinnig
Niet alleen de wedstrijd is een grote trekpleister. Om het event aantrekkelijk te maken voor een breder publiek kunnen bezoekers struinen over een landleven-markt met allerlei standhouders, food- en coffeetrucks of genieten van een 4x4 landrover trial, houtslepen met paarden, jachthondenshow, een tentoonstelling van historische landbouwmachines en langs het parcours van de prachtige zandsculpturen van Sikke-Bart Frieling met het thema ‘sprookjes’. De trucks staan ook opgesteld langs het parcours. Kinderen kunnen zich volop vermaken op een klimtoren, springkussen, kabouterpad of meerijden met een landrover of huifkar. Samenwerking
Eventing Emmeloord is afhankelijk van de kracht en inzet van vrijwilligers. ‘Iedereen heeft een volle agenda en aan vrijwilligers is een naarstig tekort,’ benadrukt voorzitter Harry Koopman. Ook het belang van sponsoren wordt nog eens benadrukt. ‘Diverse lokale ondernemers voeren het grondwerk uit of ondersteunen ons met groot materieel. En laten we Staatsbosbeheer niet vergeten die het prachtige Kuinderbos ter beschikking stelt! Zonder hulp van sponsoren en vrijwilligers ben je als stichting nergens!’ Meer info op www.eventingemmeloord.nl

Actueel overzicht eventing kaders

Actueel overzicht eventing kaders – 1 mei 2018. De nationale kaders bestaan uit de beste combinaties van Nederland. Er zijn kaders voor Pony’s, Junioren, Young Riders en Senioren. De kadercombinaties worden begeleid door de bondscoach en kunnen geselecteerd worden voor internationale kampioenschappen en landenwedstrijden. Eventing senioren, Olympisch kader Ruiter Woonplaats Paard Lips, Tim Made Bayro Naber-Lozeman, Alice Biddinghuizen ACSI Peter Parker   Eventing senioren, B-kader Ruiter Woonplaats Paard Beek, Jan van Rijsbergen Vamp du Monselet Blom, Merel Aalten Rumour Has It N.O.P.
Eventing Young Riders, A-kader Ruiter Woonplaats Paard Pleysier, Olivia Bilthoven Spirit Excalibur Schoones, Myrle Neerpelt (BEL) Dimitri Soeteman, Mauro Hoeven Electra   Eventing Young Riders, B-kader Ruiter Woonplaats Paard Schoones, Myrle Neerpelt (BEL) Ravallo van de Smeetshoeve   Eventing Junioren, A-kader Ruiter Woonplaats Paard Reine, Thierry van Herveld Piet (ex: Glybourg) Reine, Thierry van Herveld Reenmore Alfie Riel, Maartje van Loon op Zand Eppo Venderbosch, Bjinse Harreveld Espionage Venderbosch, Bjinse Harreveld Lord Mayor   Eventing pony’s, A-kader Ruiter Woonplaats Paard Otto, Elise Schoonhoven Orchid’s Megan Rijsewijk, Britt van Oisterwijk Orchid’s Tigersun
Eventing pony’s, B-kader Ruiter Woonplaats Paard Goedee, Georgina Utrecht Madonna van de IJsseldijk Houte, Sterre van Pannerden Secret Benny Laros, Lois Langeweg Sunshine Of Toys Snepvangers, Kristy Bergen op Zoom Chanel Snepvangers, Kristy Bergen op Zoom Robin Hood   Via: KNHS    

Deelnemers internationale wedstrijden

Kronenberg, Nederland CIC2*
Meggy van den Akker NED Troy
Dexter Biersteker NED Azkaban
Janneke Boonzaaijer NED Campbelle WS, Champ De Tailleur
Frederique Brouwers (NED Mullentine High Society
Lianne Chardon NED Bon Jovi
Stephan Hazeleger NED Dupon
Laura Hoogeveen NED Funny Face
Marcelle de Kam NED Belly
Nina Kok NED Mr Jeremy
Raf Kooremans NED Henri Z
Tim Lips NED Eclips
Aliene Ruyter NED Bomba
Theo van de Vendel NED Zindane
Jordy Wilken NED Burry Spirit
Camille Buyck BEL Douze van de twee Acren
Timothy Denutte BEL Coldplay
Bart Hermans BEL Gorki van de Pertjeshoeve
Tom Van Den Broeck BEL Ruben de la Pomme
Giel Vanhouche BEL Azrael, Esquire, Figaro de Verby CIC1*
Maria Appelboom NED Da Vinci
Dexter Biersteker NED Chase
Claudia Blans NED Cirasja
Janneke Boonzaaijer NED Halida
Bastiaan Broeksema NED Firocco, Florus
Els Driehuyzen NED Goldhaers Bolanitas
Yorick Faasse NED Heilige Geest van de Lentamel
Cynthia de Graaf NED Escudo Velvet
Stephan Hazeleger NED Alessio
Laura Hoogeveen NED Holy Moly
Marinka Karhof NED Akk Estapourti
Mara Klaver NED Bonbon
Lonneke Klein willink NED The top notch
Sandra van der Linde NED Borsato
Marit Louwerse NED Zelma
Henk Jan Lozeman NED Calidor Z
Laura van der Lans – Mastenbroek NED Belizaar
Riny van den Oord NED High Sociëty
Fleur de Roij NED Amarrillo
Merel de Rooij NED Amigo
Robert Jan de Rooij NED Captain Kobus
Eva van der Sanden NED Vangelis Ors
Wendela Schlimmer NED Bon Fortuna
Mauro Soeteman NED Golden World
Mylene Spaak NED King Canna
Henny van de Voorde NED Dior Lagetta Spirit
Anouck Wielhouwer NED Giant Queen
Jordy Wilken NED Chapeau Spirit
Maika Willemsen NED Anders
Stefanie Brans BEL Utars vd Langvoort Z
Axelle de Jamblinne BEL Florette d’Hyrencourt
Geoffroy de jamblinne BEL Consequent Pia Z
Lisa Sabbe BEL Enya des Concessions
Dirk Smeets BEL Icarus de Casmir
Melanie Valckx BEL Just for pleasure de Looge
Tom Van Den Broeck BEL Contendra, Kaaiman vd Kooldries CCIP1*
Daniël Haver NED Zeb
Emma Huizer NED Xam
Maxime Van Tatenhove NED Cindy Sopot, Polen CCI3*
Merel Blom NED The Quizmaster
Renske Kroeze NED Jane Z
Joris Vanspringel BEL Imperial van de Holtakkers CCI2*
Merel Blom NED Giant Prospect BB, Limited Edition
Eva Vanwijnsberghe BEL Fazamur CCI1*
Merel Blom NED Lykkegaard’s La’Maria Jardy, Frankrijk CIC2*
Celia Benay BEL Delara
Lauren Eggermont BEL Every Chico Sun
Laura Loge BEL Absolut Allegro
Michelle Malisart BEL Halla
Jasper Peeters BEL Jackass PK
Nele Revyn BEL Caesar van Desta
Laurine Thijs BEL Champagne Pia Z
Victoria Tubes BEL Wanieta
Kris Vervaecke BEL Calista Z, Quantanamo van Alsingen
Senne Vervaecke BEL Jeno
Jarno Verwimp BEL D.v.8
Seppe Vilain BEL Kawa de la Cour Z
Levi Driessen NED Lancero Dancer, Lord Ricello
Gerdine Frens NED Wishfull Thinking
Nina de Haas NED Cocu, Divine H.E.
Olivia Pleysier NED Spirit Excalibur
Claire van Riel NED Voulez-vous
Myrle Schoones NED Dimitri, Ravallo van de Smeetshoeve CCI1*
An Sofie Coevoet BEL Catoo Z
Manon Dehoorne BEL Ferros Clover
Remco Geldhof BEL Looping van ’t Kinroyderveld
Roland Quoidbach BEL Fidjy des Melezes
Valentine Steeman BEL Fine Mouche Db, Illy d’Or van Daknam, River Emery
Seppe Vilain BEL Ja’dor van het Westhof
Colette Bruin NED Gelina
Bauke Lauwen NED Gigi
Okke Peemen NED Zulu HDH
Beau Posthumus NED Smokie
Thierry van Reine NED Zig Zag
Maartje van Riel NED Eppo
Mara van de Ven NED Keano Van De Vinkenhof, Lexington van de Vinkenhof
Bjinse Venderbosch NED Espionage, Lord Mayor CIC1*
Margan Crasset BEL Fergus
Lauren Eggermont BEL Master PJ
Audrey Gilson BEL Hincapie, Superjean
Manon Minner BEL Cool Dancer,Suri E
Lyse Mooney BEL Fairytale Princess D
Roland Quoidbach BEL Farco du Petit Pre Ewalco
Bart Van Der Beken BEL Jumper van de Meyhoeve
Silke Vervaecke BEL Hitmo van Alsingen
Jarno Verwimp BEL Dabiola M
Thierry van Reine NED Piet
Max Trenning NED Gentleman’s Agreement v Chie, Napolitana T
Annemiek Wieken NED Don Vino    

Horsemolen verbindt toptalent aan hun kenniscentrum

Horsemolen verbindt toptalent aan hun kenniscentrum. Vandaag is bekend gemaakt dat Horsemolen de komende jaren een team van jonge talenten gaat ondersteunen in hun ambitie om de beste te willen te worden in hun sport. Directeur Ralf van Orsouw licht toe: “Sinds januari 2018 maken we deel uit van de Van Gorp Diervoeders groep. Horsemolen staat te boek als een jong, ambitieus en gedreven bedrijf. Wij onderscheiden ons door topkwaliteit voer en supplementen en maatwerk in advies en begeleiding aan ruiters en stallen die het maximale resultaat uit hun paarden willen halen. Ik durf gerust te stellen dat we een unieke samenwerking zijn aangegaan met een groep jonge getalenteerde ruiters die dezelfde ambities hebben als Horsemolen. De Horsemolen ambassadeurs zijn allemaal actief in de hoogste regionen van hun sport en zijn overtuigd van de kwaliteiten en meerwaarde van de Horsemolen producten. Daarnaast zijn zij allemaal actief op Social Media, waar wij als Horsemolen een actieve rol in willen spelen. Een van onze pijlers wordt het online kenniscentrum voor paardenvoer en supplementen. Daar gaan onze ambassadeurs een belangrijke rol in spelen. Wij denken dat het heel interessant is om van gebruikers zelf te horen en te zien waarom zij bepaalde producten gebruiken en wat voor hun de toegevoegde waarde hierin is. Binnenkort lanceren wij hiervoor het Horsemolen kanaal waarin al onze producten worden toegelicht door onze ambassadeurs”. Op de foto: Ralf van Orsouw (directeur Horsemolen) en de De Horsemolen ambassadeurs Sammy Jo Smit (springen), Mara van de Ven (eventing), Nant Baten (endurance), Brecht D’Hoore (dressuur), Levi Driessen (eventing), Jarmila Lakeman (endurance), Jill Huijbregts (dressuur), en Hans van Gorp (directeur Van Gorp Diervoeders). Lisa Nooren (springen), Carmen Romer-Theunissen (endurance), Santa Steinberga (springen) en Kelly Jochems (springen) ontbreken op de foto maar behoren ook tot de Horsemolen Ambassadeurs. Via: Pressrelease    

Aftrap Hunter-Jumper Equitation rijden immens succes

De allereerste Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd op zaterdag 28 april lijkt de ultieme start te zijn van de Amerikaanse manier van wedstrijd rijden in Nederland. De hunter- en equitationrubrieken in de USA zijn razendpopulair en gaat naar alle verwachting ook hier terrein winnen. De Amerikaanse Patricia van Motman uit Soest en Florence Wetzel uit Florida sloegen de handen ineen en ‘Hunter-Jumper Equitation Holland’ werd geboren. Door het hele land werden er clinics georganiseerd om geïnteresseerde ruiters kennis te laten maken met en voor te bereiden op deze techniek van rijden. Kort gezegd gaat het in de hunterrubrieken om het paard of de pony en wordt in de Equitation klassen de vaardigheid van de ruiter getest. De tijd speelt geen rol, waardoor de ruiters zich kunnen focussen op een vloeiende, harmonieuze ronde waarbij ze zelf in de ‘forward seat’ zitten. Zes kampioenen De KNHS stelde zaterdag haar terrein beschikbaar, er werd een Amerikaans jurylid ingevlogen en van alle kanten werd er met belangstelling naar de wedstrijd over natuurlijke hindernissen gekeken. De zestig deelnemers sprongen twee omlopen, waarna ze met z’n allen per groep in de baan terug kwamen voor de ‘under the saddle class’. Voor elk onderdeel waren er prijzen, gevolgd door het huldigen van de overall kampioen en reservekampioen. De winnaressen waren Jantien Naber, Femke Meenhuis, Barbara Schreuder-Wolf (2x), Madeleine Brugman en Monique van den Hoeven. Voor deelnemers was het een interessante middag zonder parcourslopen en een directe start zodra je de ring betrad. Sommige pony’s en paarden waren onder de indruk van de bijzondere sprongen, maar het merendeel liep fijn rond en verbeterde zich in de tweede ronde. Het enthousiasme was groot, merkte ook Patricia van Motman. ‘Dit is het’ “Mijn telefoon, app, email… It’s going bananas!”, vertelt Patricia van Motman een dag later. “Zoveel complimenten. ‘Dit is het! Dit is wat we willen’, hoor ik steeds. Het was fun en heel veel ruiters hebben aangegeven meer van dit soort wedstrijden te willen rijden. Voor mij voelde het als thuiskomen. Geen geschreeuw, geen gestresste ponyouders. De sfeer was heel vredig en zo moet het ook zijn. Ik was enorm onder de indruk hoe goed iedereen hun best deed.” Hobbels in de weg Het Amerikaans jurylid Angela Chovnick beoordeelde de ruiters acht uur lang aan één stuk en deed dit met plezier. “Echt geweldig deze eerste Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijd. Ik heb genoten van een aantal prachtige rondes met goede ruiters en goed opgeleide paarden. Er waren voor sommigen nog wel wat hobbels in de weg, zoals de galopchangementen, maar iedereen probeerde er het beste te maken. Er valt hier en daar nog wel wat te leren, maar ik heb heel veel goede, positieve dingen gezien en veel enthousiasme.” Zachtere manier Voor het geven van feedback was helaas geen tijd, al is dit ook niet gebruikelijk in Amerika. “Bij ons zijn het de trainers die de studenten feedback geven. Zij weten wat wij als jury willen zien en leggen uit waar ze minder hoog op gescoord hebben. Ik begrijp dat er in Nederland nog niet veel trainers zijn die hierop gespecialiseerd zijn, maar dat zal ongetwijfeld groeien door de clinics door Florence Wetzel, die ook voor trainers en juryleden interessant zijn. Florence heeft al een geweldige job gedaan. Natuurlijk zijn de wedstrijden leuk voor ruiters die niet hoog willen springen, maar het gaat vooral om de wijze van rijden. Hoe controleer je je paard op een zachtere manier en dus niet alleen met je hand?” Tegen de stroom in Florence Wetzel, die diverse clinics gaf, was blij met de opkomst. “Zoveel mensen die ik getraind heb en die zich comfortabel genoeg voelden om naar de wedstrijd te komen. Dat gaf echt voldoening. Het is nog zo nieuw en onbekend voor ze. We zijn enorm dankbaar voor de medewerking van de KNHS, onze hoofdsponsor Horses2Fly en het aantal deelnemers. Ik heb het gevoel dat we nu op waarde geschat worden. Er is nu interesse en support. Het is een ‘true win, win win’. Winst voor de paarden, winst voor de mensen die willen blijven rijden en winst voor de business. Hoe meer mensen rijden, des te meer mogelijkheden voor iedereen. Hunter-Jumper Equitation Holland wedstrijden kunnen een reden zijn om een paard toch aan te houden. Mensen nemen eenmaal graag deel aan een wedstrijd en willen beoordeeld worden. We begonnen met tegen de stroom inzwemmen, maar na deze wedstrijd gaan we al wat meer met de stroom mee. In juni ben ik terug voor clinics en dan zal de komende wedstrijd niet lang meer op zich wachten!”   Kampioenen HJE Holland Show, Ermelo 28 april 2018 Short Stirrup pony (ruiters t/m 12 jaar) Kampioen: Jantien Naber, De L’Equille
Reservekampioen: Laeticia Schrienemachers, J-Barolo Childrens’ Hunter and Equitation met paard of grote pony
Kampioen: Femke Meenhuis, Maaik Reservekampioen: Candice van Motman, Cree Hennessy Adult Equitation Kampioen: Barbara Schreuder-Wolf, Corbiere Reservekampioen: Michelle Dijkerman, Gino Working Hunter Kampioen: Barbara Schreuder-Wolf, Eye of the Tiger Reservekampioen: Marie-Louise van Keulen, Zanzibar Adult Low Hunter (ruiters onder 50 jaar)
Kampioen: Madeleine Brugman, Rocky Rebel Reservekampioen: Elke van der Veer, Codermie Z Adult Low Hunter (50+ ruiters) Kampioen: Monique van den Hoeven, Flanagan Reservekampioen: Bert Plijnaar, Galopin   Via: Pressrelease - Foto © Jeroen Spoolder
 

sgwonline

sgwonline

Grandorse Horse Trials in de startblokken

Op zaterdag 5 mei zal het internationale deelnemersveld worden aangevuld met de klasse M-paarden. Na een uiterst succesvolle vuurdoop in 2017 op het nieuwe terrein van Grandorse (gelegen naast Equestrian Centre de Peelbergen), kijken organisatie en vrijwilligers uit naar de edities van 2018: 5-6 mei en 26-27 mei. De terreinen zijn inmiddels ingericht en alle cross- en waterhindernissen extra gecontroleerd en opgebouwd. Het wachten is nu op het eerste startsein. Vanwege het grote deelnemersveld in 2017, heeft de organisatie besloten om het programma te splitsen over twee weekenden. Op zaterdag 5 en zondag 6 mei komen de internationale paarden- en ponydeelnemers aan de start van Grandorse Horse Trials: CCIP* / CIC* / CIC**. Het weekend wordt afgetrapt met een speciale training op vrijdag 4 mei. Op zaterdag 5 mei zal het internationale deelnemersveld worden aangevuld met de klasse M-paarden. Voor de toekomstige crosstoppers is er op zaterdag een eventing derby en vindt op zondag voor de allerkleinste crossers Bixie my first eventing plaats. Ook is er een aantrekkelijk nevenprogramma met allerlei kinderactiviteiten, stands en uitgebreide eet- en drinkgelegenheden. Het crossparcours nodigt daarnaast uit voor een heerlijke wandeling over het terrein, door weiden en bos, waarbij onderweg genoten kan worden van top paardensport. Bezoekers hebben bovendien gratis toegang. In het weekend van 26 en 27 mei krijgt Grandorse Horse Trials een vervolg. Op zaterdag 26 mei wordt de klasse B paarden verreden, evenals de klasse B en L voor pony’s. Zondag 27 mei ten slotte wordt de wedstrijd beslist in de klassen B en L paarden en pony’s klasse M.   Via: Pressrelease The post Grandorse Horse Trials in de startblokken appeared first on SGW Online.   Lees meer..  

sgwonline

sgwonline

Aliene Ruyter en Nini Kampinga tekenen sponsorscontract met Bates Saddles

Ruyter en Kampinga tekenen sponsorscontract met Bates Saddles. Eerstejaars senior Aliene Ruyter, Young Rider Nini Kampinga en Rensche de Haan (springen, dressuur) hebben een sponsorcontract getekend met Bates Saddles. Bates Saddles is een invatieve Australische zadel fabrikant welke volgende week een compleet nieuw Cross Country zadel gaat lanceren. Bij de ondertekening van het contract in de Hoeve van Manege Zilfia, konden de genodigden, waaronder SGW Online, een eerste hand glimp opvangen van dit baanbrekende zadel. Aliene Ruyter, die vorig jaar deel uitmaakte van het Nederlandse medaillewinnend Young Rider Team bij EK Millstreet Ierland, en ook al het 3-sterren niveau heeft behaald, begint haar internationale seizoen van 2018 in Kronenberg, Nederland begin mei. Ook op weg naar de internationale competities op Kronenberg is Nini Kampinga. In de afgelopen jaren is Bates bezig geweest met de ontwikkeling van het meest innovatieve eventing zadel dat er op de markt te verkrijgen is. De Bates Advanta zal door het Bates sponsorteam worden gepromoot door Nini Kampinga,  Rensche de Haan en Aliene Ruyter. Deze super enthousiaste en getalenteerde dames hebben allemaal al enige ervaring met dit topzadels en profiteren nu al van de voordelen die dit zadel biedt voor ruiter en paard. Aliene: ” Dit zadel geeft me enorm veel vertrouwen en balans. Mijn paarden zijn in de afgelopen weken duidelijk beter ontwikkeld in de spieren” Nini: ” De Advanta geeft mij een voorsprong in de cross. Doordat ik automatisch in de juiste positie wordt geplaatst kan ik moeiteloos de cross door in verlichte zit.” Rensche: ” Ik voel mij super safe in dit zadel. Ik rijd veel jonge paarden en dit zadel geeft mij steun op de momenten dat dat nodig is maar geeft mij ook vrijheid om vanuit de reflex de juiste hulpen te kunnen geven.” De dames zouden jullie het liefst al alles laten zien maar moeten nog even wachten. 1 mei zal het zadel voor iedereen zichtbaar worden en kan ook jij een afspraak maken met de Bates specialist bij jou in de buurt. Ga jij de uitdaging aan en boek jij je testrit? #batesadvanta   The post Aliene Ruyter en Nini Kampinga tekenen sponsorscontract met Bates Saddles appeared first on SGW Online.   Lees meer..  

sgwonline

sgwonline

Deelnemers internationale wedstrijden

Sopot, Polen CIC3*
Joris Vanspringel BEL Imperial van de Holtakkers, Lully des Aulnes
Julien Despontin BEL Clever Man Waf
Jan van Beek NED Vamp Du Monselet
Merel Blom NED Rumour Has It N.O.P. CCI1*
Jan Van Beek NED Gentle Genius CIC1*
Eva Vanwijnsberghe BEL Fazamur
Jan van Beek NED Hidalgo, Houdini, Mister Big Ter Bunder
Merel Blom NED Dancing Bobbie, Lykkegaard’s La’Maria Münster, Duitsland CIC2*
Willemina van der Goes – Petter NED Ekino CIC1*
Brik Van Gorp BEL Tullyboy Flight
Tarik van Boggelen NED Kassiopeia
Lianne Chardon NED Bon Jovi Luhmühlen, Duitsland CIC1*
Nienke van Roekel NED Geluk   Bron: KNHS/Equibel The post Deelnemers internationale wedstrijden appeared first on SGW Online.   Lees meer..  

sgwonline

sgwonline

Huiswerk, maar voor wie…door de ogen van de instructeur

Heel vaak gaat er door mijn gedachte heen:  Ik moet ook eens langs een B/L/M wedstrijd gaan. Gewoon zonder een paard, als toeschouwer. Observeren, als we het een woord moeten geven. Kijken hoe mijn leerlingen het doen, hoe die wedstrijden gaan. Wat moet er getraind worden voor welk niveau. Hoe ziet een B/L/M cross eruit voor een amateur? Om zo een eerlijk mogelijk beeld te krijgen, probeer ik er dan ook zo blanco mogelijk in te gaan. Of beter gezegd, ik probeer mezelf te verplaatsen in één van de deelnemers. Hoe ervaren zij een wedstrijd, wat zijn de uitdagingen, waar halen ze vertrouwen uit? Hoe gaan ze er mee om, maar bovenal; de paarden, onze teamspeler in dit spelletje. Nadat ik de cross heb gelopen en onderweg verschillende kreten heb gehoord, weet ik eigenlijk zonder nadenken waar de problemen volgens de deelnemers zullen zijn. Hier komen we ook meteen bij een interessant punt. Iedereen kent het wel… er is een hindernis waarbij enkele deelnemers stil blijven staan om deze uitgebreid te bespreken waarom dit dan zo moeilijk is en blijven dat dan ook met zoveel mogelijk verschillende mensen bespreken. Mijn eerste gedachte is… niet raar vinden als je paard hier straks ook lang gaat staan, dit om even de hindernis te bespreken. Want ja, zo heb je immers ook het parcours verkend. Met deze gedachte roep ik mijzelf weer tot de orde. Het gaat hier tenslotte niet om mijn gedachten, maar om mezelf te verplaatsen in de deelnemers. Waarom gebeurt dit, missen ze het zelfvertrouwen? Worden ze onzeker gemaakt door andere deelnemers? Is de cross te dik gebouwd voor het niveau of willen ze boven hun niveau rijden? De verschillende opties neem ik mee in mijn gedachten, terwijl ik onderweg ben naar het losrijterrein. Want daar begint het. Vaak genoeg kijken we alleen wat er in de ring en het terrein gebeurt, maar de winst zit echter vaak  genoeg in het losrijden. Het duurt even om alles wat ik zie onder woorden te brengen. Er is zeker een markt voor leuke en brave paarden, maar ik denk dat er weinig van over blijft wanneer deze niet goed gereden worden. Nu is dat op zichzelf best een gedurfde uitspraak en zal niet door iedereen op prijs worden gesteld, maar dan wordt er in ieder geval wel even over nagedacht en dat is op zichzelf al winst. Het begint niet alleen bij het rijden van een paard, het begint bij je paard! Zo zie soms op een wedstrijd paarden met een wintervacht van de vorige winter er nog op. “Ja, mijn paard kan moeilijk door z’n vacht heen komen”. Vraag jezelf dan af hoe kan dit? Help hem op z’n minst met een scheer patroon, en dan heb ik het niet over een hartje op z’n kont.  Of paarden, die niet willen nageven, vanwege een niet passend zadel. Niet vergeten, er ligt wel een bijpassend dekje op die bij de springschoenen matchen. En zo kan ik nog wel even door gaan. Echter zou ik het voor al die paarden wel fijn vinden als hun trouwe baasjes hier beter mee om zouden gaan. Ligt hier winst voor de dierenartsen bij de keuring? Of de KNHS jury die bij de dressuur, springen en cross staan? Mijn gedachten dwalen weer af en ik moet me weer focussen! We zijn nog steeds bij het losspringen. Je ziet duidelijk ziet wie de professionals zijn en wie niet. Dat is voor mij geen storend punt, echter zit er wel ergens een grens. Iedereen kent ze wel, van die hele werkwillige paarden. En een amazone of ruiter, die dan als oplossing heeft bedacht een scherper bit, dat het paard dan totaal scheef en niet meer recht over het midden springt is niet erg. Want het paard remt….. en dat is precies het stukje waar het dus mis gaat. Dat hele kleine stukje is je voorbereiding op je springparcours en nog beter…je voorbereiding van de cross, waar je straks met een hoger tempo over bijvoorbeeld twee smalletjes wilt. Handig wanneer je paard dan remt, maar jammer genoeg wel scheef en niet over het midden. Ik ga terug naar mijn missie, hier komen observeren en mezelf te verplaatsen in de deelnemers. Best moeilijk moet ik toegeven. Door de jaren heen heb ik bij het lesgeven moeten leren, dat diegene die les heeft niet dat “kleine stukje” waar ik het hier net over had, altijd begrijpt. Daar heb ik wel begrip voor gekregen, maar dan kom je meteen bij een groter probleem. Als je dit stukje aan iemand wilt leren, betekent dit vaak dat diegene een langere weg in moet slaan. Een weg van leren voelen, leren het paard begrijpen en het gaan begrijpen dat de langste weg uiteindelijk vaak de kortste weg is. Bijvoorbeeld een scherper bit lost op dat moment wel iets op, maar dat het zeker niet de uiteindelijke oplossing is. De Eventingsport groeit in Nederland, maar dit betekent niet dat het niveau automatisch mee groeit. Er is ontstaat een soort van wildgroei van deelnemers die deze mooie wedstrijden echt moeten zien te overleven. Of ze het zelf door hebben of niet, daar ben ik nog niet helemaal uit. Wel is er huiswerk, maar huiswerk voor wie? Moet de KNHS regelementen gaan veranderen, want met B+4 winstpunten ben je al L startgerechtigd. En jij en ik weten dat er genoeg “makkelijke” B of L wedstrijden zijn waar je dan kan beginnen….. Moeten de mensen, die les geven in deze prachtige sport, professioneler worden of zich meer verantwoordelijk voelen. Er zijn tal van mogelijke oplossingen. Of misschien zie ik als enige dit probleem?  

sgwonline

sgwonline

Spectaculaire paardensport in Maarsbergen

Maarsbergen Horse Trials. “Eén van de mooiste crossen van het jaar: super afgewerkte hindernissen, fantastische omgeving en de organisatie is top voor elkaar!” , aldus amazone Marije Boersma. Ruiters uit alle windstreken komen graag naar landgoed Maarsbergen. Op zaterdag 14 april vond daar de nationale eventing wedstrijd plaats waar ruim 200 ruiters en hun paarden met veel plezier aan deelnamen. Ook het publiek genoot met volle teugen van het hippische spektakel, het sfeervolle landgoed en de gezellige catering aan de rand van de waterhindernissen. Met het prachtige kasteel op de achtergrond werden de bezoekers getrakteerd op een mooie klassieke springwedstrijd en een spetterende cross country met veel natuurlijke, spannende en bijzondere sprongen. Dit jaar sprongen de speciale hindernissen in de vorm van bokkenpootjes en taartpunten in het oog; een speelse verwijzing naar Heel Holland Bakt dat ook dit jaar weer op landgoed Maarsbergen plaatsvindt. Landgoed Maarsbergen kent een jarenlange traditie in het organiseren van stijlvolle hippische evenementen, maar is ook een parel in het landschap op de Utrechtse Heuvelrug. Het kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de Middeleeuwen. Ridder Fulco koos deze plek uit om in de woestenij een verdedigingswerk te bouwen: zijn rug tegen de heuvel en een wijds uitzicht over de vallei. Het is vervolgens eeuwenlang een abdij geweest en in de 17e eeuw werd door een rijke koopman het huidige kasteel gebouwd dat sinds 1882 in bezit is van de familie Godin de Beaufort. De familie zet zich in voor behoud van De Historische Buitenplaats Maarsbergen. Het is een schitterend en waardevol complex van monumentale gebouwen, historische parkaanleg en eeuwenoude bomen. Wie door het toegangshek van Landgoed Maarsbergen gaat wacht een grote verrassing. Allereerst de prachtige historische oranjerie, het koetshuis en het perfect onderhouden kasteel. In het in Engelse landschapsstijl ingerichte park staan de hindernissen opgesteld. Het landgoed ademt een stijlvolle sfeer waar rust, natuur, schoonheid en gastvrijheid hand in hand gaan. Tijdens de eventing wedstrijden krijgt u een unieke kans om te struinen over de buitenplaats, die normaal niet toegankelijk is. Zowel de dressuurproef, het klassieke springconcours als de cross country is toegankelijk voor het publiek. Iedereen mag zelf het hele cross parcours van ca 3,5 km lopen en zo de paarden van heel dichtbij over de meest verrassende hindernissen zien springen. Als u zelf maar opzij springt als er een fluitje klinkt dat aankondigt dat er een ruiter nadert! Het is ook heerlijk om in het gras neer te strijken bij de waterhindernissen, waar u wordt getrakteerd op een spetterend spektakel. Maar u kunt natuurlijk ook pauzeren bij de catering gelegenheden, onder het genot van heerlijke koffie, zelfgebakken taart, luxe broodjes en heerlijkheden uit de moestuin van het kasteel. Het laatste weekend van juni is Maarsbergen weer het toneel van drie volle dagen paardenspektakel. Met vier internationale klassen komt zowel de top van de paarden- als ponyruiters aan de start. Op vrijdagmiddag en zaterdag wordt het koningsnummer, de cross country gereden. U bent als publiek dan ook weer van harte welkom om te komen genieten van een heerlijke hippische sfeer op landgoed Maarsbergen; een gezellig en stijlvol uitje voor het hele gezin! Via: Pressrelease The post Spectaculaire paardensport in Maarsbergen appeared first on SGW Online.   Lees meer..  

sgwonline

sgwonline

Deelnemers internationale wedstrijden

Vairano, Italië CIC1*
Laura Hoogeveen NED – Funny Face
Lois Chabot BEL – Belle Romance
Julia Schmitz BEL – Gamin de Bra, Figaro des Concessions
Stephanie d’Andrimont BEL – Fernhill Extreme, Grandia CIC2*
Stephanie d’Andrimont BEL – Flashlight 2 CICO3*-NC
Laura Hoogeveen NED – Quibus
Alice Naber-Lozeman NED – ACSI Peter Parker, ACSI Zamzam
Julia Schmitz BEL – Lady Like CCI3*
Alice Naber-Lozeman NED – ACSI Harry Belafonte
Christian Chabot BEL – Barlison Radolfzell, Duitsland CCI1*
Wouter De Cleene BEL – Bohannan
Valentine Steeman BEL – Illy D’Or van Daknam, Vaudou du Boisdeville CIC1*
Wouter De Cleene BEL – Boy
Valentine Steeman BEL – Beauty Boy
Geoffroy de Jamblinne BEL – Consequent Pia Z CIC2*
Jeannette Chardon NED – Vienna
Sanne de Jong NED – Baroness 374, Enjoy Via: KNHS/Equibel      

sgwonline

sgwonline

Reactie FNRS op rapport Misstanden in Maneges

Dinsdag 10 april werd er op het RTL Nieuws op RTL4 het item ‘misstanden in maneges’ vertoond over een onderzoek dat is gehouden door Dier&Recht naar paardenwelzijn op 53 maneges. Helaas wijken de onderzoeksresultaten, die zijn gedeeld met RTL Nieuws, af van datgene waar de FNRS en de ruim 400 aangesloten paardenbedrijven zich samen hard voor maken; gezonde en gelukkige paarden. Op 44 van de 53 bedrijven werden volgens de onderzoekers misstanden geconstateerd in de vorm van vermagerde paarden, dieren met drukplekken en stalondeugden. De FNRS betreurt de uitkomsten van het onderzoek, aangezien zij dierenwelzijn en kwaliteit ontzettend belangrijk vindt. Niet alleen bij de aangesloten bedrijven, maar in de hele hippische sector. De uitkomsten zijn voor de FNRS geen reden tot paniek, maar wel reden voor transparantie, zelfreflectie, goede informatie verschaffen en doorgaan met haar doel: het dierenwelzijn in de gehele hippische sector waarborgen en daar waar nodig verbeteren. Voorbeeldfunctie
De FNRS ziet het als haar taak om een voorbeeldfunctie te hebben voor de gehele hippische sector, waar niet alleen de FNRS-leden en niet-aangesloten maneges onder vallen, maar ook tal van sportstallen en particulieren. FNRS-directeur Haike Blaauw: “De FNRS-bedrijven hoeven zich niet te schamen voor hun activiteiten. We moeten juist leren om beter te laten zien wat we er als professionals allemaal aan doen om het dierenwelzijn te waarborgen en verbeteren en zo een voorbeeldfunctie hebben. Iedereen is altijd welkom om een kijkje te nemen op een FNRS-manege. Tijdens de jaarlijkse Open Manegedagen in september organiseren bovendien meer dan honderd maneges een open dag.” Keuringen
Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat een FNRS-bedrijf voor kwaliteit staat. Daarom wordt ieder bedrijf gekeurd voor en tijdens het lidmaatschap. De eerste keuring is op een afgesproken datum, daarna wordt ieder bedrijf eens in de circa 2,5 jaar onaangekondigd herkeurd. De keuringen worden afgenomen door een onafhankelijke inspecteur. Die beoordeelt of de bedrijven voldoen aan de minimale eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en dierenwelzijn. Paarden moeten er gezond uitzien, in een droge stal staan en de zogenaamde stands waar paarden vastgebonden in worden gehouden, zijn op FNRS-bedrijven verboden als vaste huisvestingsmethode. In 2015 waren er nog 68 bedrijven met stands. Inmiddels zijn deze op drie bedrijven na volledig uitgefaseerd. Welzijnsquickscan
In 2017 is er een welzijnsquickscan ontwikkeld, die tijdens de FNRS-sterrenkeuring uitgevoerd wordt. De FNRS onderschrijft daarmee de aanbevelingen uit de Gids voor Goede Praktijken, die aangeven wat er nodig om het welzijn en de gezondheid van paarden te borgen. De richtlijnen uit de Gids voor Goede Praktijken zijn omgevormd tot 27 aandachtspunten, waarbij er onder andere gekeken wordt naar het voermanagement, de gezondheidstoestand van de paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en beweging. De punten uit deze quickscan zijn bedoeld om de ondernemers te wijzen op verbeterpunten binnen het bedrijf. Bij tekortkomingen worden de betreffende ondernemers door de FNRS begeleid bij het doorvoeren van verbeteringen. Zelfregulering
Ieder decennium brengt nieuwe inzichten over paardenwelzijn met zich mee. En dat vraagt om aanpassingen in ruimte en gedrag. Om deze veranderingen te waarborgen, moet er een systeem komen waarin we de welzijnsregels gaan vastleggen. Dier&Recht pleit voor wettelijke regelgeving omtrent huisvesting van paarden. De FNRS ziet meer in zelfregulering door de sector, gezien de aanwezige kennis in de sector, het draagvlak en de flexibiliteit. Intrinsieke motivatie van de ondernemer motiveert in de optiek van de FNRS meer dan opgelegde regelgeving. Momenteel wordt er daarom gewerkt aan een welzijnslabel, in samenwerking met de Sectorraad Paarden. Dit vraagt bij sommige ondernemers wellicht om aanpassingen en investeringen in het bedrijf. Haalbaarheid
Een belangrijke kanttekening is dat de hippische sector vaak gehinderd wordt door wet- en regelgeving. Veel ondernemers willen graag ver- of nieuwbouwen om bijvoorbeeld grotere stallen te creëren of de paarden vaker naar buiten te laten, maar worden daarin gehinderd door wetgeving en gebrek aan kennis bij (lokale) overheden over de urgentie van dergelijke aanpassingen. Door de krachten te bundelen met andere hippische organisaties, zoals de KNHS, de Sectorraad Paarden en het European Horse Network, wil de FNRS ervoor zorgen dat het voor ondernemers haalbaar wordt om aan alle richtlijnen te voldoen. Gelukkige paarden
Tot slot is de FNRS er van overtuigd dat iedere ondernemer streeft naar gezonde en gelukkige paarden op zijn bedrijf. De paarden en pony’s zijn de belangrijkste ‘werknemers’ voor de meeste ondernemers; ze vormen een bindende factor tussen het bedrijf en de klanten. Goede verzorging betaalt zich uit, niet alleen financieel, maar ook qua toekomstperspectieven. Via: FNRS    

sgwonline

sgwonline

Military Boekelo blijft strijdtoneel NK Eventing

NK Eventing is wederom voor drie jaar toegewezen aan Military Boekelo. Het NK Eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo. Dit jaar staat Military Boekelo van 11 tot en met 14 oktober op de kalender. Military Boekelo zorgt er ieder jaar weer voor dat de top van de mondiale eventingsport naar Twente trekt. Naast organisator van de internationale wedstrijd, is Boekelo al vele jaren gastheer van de nationale titelstrijd. Het evenement trekt jaarlijks meer de 60.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste outdoorevenementen van ons land en het ideale podium voor de Nederlandse titelstrijd. Het Nederlands kampioenschap Eventing wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door Kuipers Logistics. Robert Zandstra, voorzitter van het grootse evenement in Twente is verheugd dat het NK in Boekelo blijft. ʺWe zijn al jaren graag gastheer van het Nederlands Kampioenschap en blijven dat met veel plezier nog jaren volhouden. Vorig jaar is het hoofdterrein van ons evenement noodgedwongen verhuisd. Deze verandering heeft zeer goed uitgepakt en geeft ons de mogelijkheid om nog verder te professionaliseren. Uiteraard staat de sport daarbij voorop, maar ook onze andere pijlers, Business and Pleasure dragen ons evenement. We zijn er trots op dat ieder jaar weer zoveel topruiters bij ons aan de start staan, daar hoort de Nederlandse top natuurlijk ook bij.” Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is enthousiast dat het contract met Military Boekelo verlengd is.
ʺBoekelo is een prachtig podium voor de Nederlandse paardensport. Het is een zeer veelzijdig, professioneel evenement waar enorm veel publieke- en mediabelangstelling voor is. Dat Boekelo ook internationaal veel aanzien heeft, wordt onderstreept door het feit dat de FEI al vele jaren de finale van de Nations Cup toevertrouwd aan Boekelo. Ook voor de ontwikkeling van de Nederlandse Eventing sport is het natuurlijk goed om zo een topevenement binnen de landsgrenzen te hebben. Eventing is een van de Olympische disciplines van de paardensport en groeiende in ons land. Vorig jaar wisten twee Nederlandse combinaties zich te mengen in de top van het internationale klassement en was de nummer drie van het NK een jonge amazone. Dat onze ruiters het zo goed doen op dit internationale niveau is verheugend en we doen er alles aan om deze vooruitgang verder door te zetten.ʺ Via:KNHS    

sgwonline

sgwonline

Deelnemers internationale wedstrijden

Kreuth, Duitsland CIC1*
Fleur de Roij NED – Amarrillo
Jordy Wilken NED – Burry Spirit
Manon Dehoorne BEL – Ferrox Clover
Hugo Laschet BEL – Caitane vd Cumul Z
Laurence Levrau BEL – Attack van de Peerdebos
Steve Van Winkel BEL – Bhf Tuxedo, Glenkeeran Casanova
Jarno Verwimp BEL – D.v.8 , Dabiola M
Julien Despontin BEL – Clever Man WAF, Clever Boy WAF CIC2*
Hugo Laschet BEL – Ichak de Monfirak , Omega de Gravelotte ,
Michelle Malisart BEL – Halla
Jasper Peeters BEL – Jackass PK
Baptist Petillion BEL – Hadgar
Benoit Petillion BEL – Eros van de Steenakker
Victoria Tubes BEL – Wanieta
Steve Van Winkel BEL – Airkan Syvlester Klasse A – National
Julien Despontin BEL – Quick Fiddlestick, Quessida, Lara Croft H Oudkarspel Nederland CCI2*
Levi Driessen NED – Lord Ricello
Larissa Hartkamp NED – D’Artagnan
Joyce van de Kuilen NED – Brent
Tim Lips NED – Lacoste Z
Patrick Verbakel NED – Coconut Girl
Celia Benay BEL – Delara
Virginei Caulier BEL – Cocaine de la Baille Rouge
Stef D’Hoker BEL – Keep Safe G Z
Lauren Eggermont BEL – Every Chico Sun
Nele Revyn BEL – Kallistha
Senne Vervaecke BEL – Feebe van Alsingen CIC2*
Levi Driessen NED – Lancero Dancer
Stephan Hazeleger NED – Dupon
Renske Kroeze NED – Jane Z
Asha Laseroms NED – Valcor
Tim Lips NED – Bayro
Shirley Scholten NED – The Diamond Queen
Maarten Boon BEL – Gravin van Cantos
Dorien De Swaef BEL – Larmande van de Zilverberk
Timothy Denutte BEL – Coldplay
Francois Huvelle BEL – Aerizona Lady
Maxime Lambrecht BEL – Felix Roses
Chloe Raty BEL – Axel Z
Hilde Van Mieghem BEL – Zidane
Giel Vanhouche BEL – Azrael
Kris Vervaecke BEL – Hopper ten Hunsel CCI1*
Els Driehuyzen NED – Goldhaers Bolanitas
Yorick Faasse NED – Heilige Geest van de Lentamel
Larissa Hartkamp NED – G-Ladymeyer
Kiki Hoogervorst NED – Zitodina S
Marcelle de Kam NED – Belly
Nina Kok NED – Mr Jeremy
Bauke Lauwen NED – Gigi
Tim Lips NED – Eclips
Marit Louwerse NED – Zelma
Okke Peemen NED – Grandezza Pigoletta
Claire van Riel NED – Voulez-Vous
Mauro Soeteman NED – Golden World
Mylene Spaak NED – King Canna
Lauren Eggermont BEL – Master PJ
Maxime Lambrecht BEL – Hilaire Ter Bunder , Inka van Schraevenacker
Manon Minner BEL – Suri E
Giel Vanhouche BEL – Esquire
Annesjien Wouters BEL – Cerida , Hilton van het Moerven z CCIP2*
Elise Otto NED – Orchid’s Megan
Britt van Rijsewijk NED – Orchid’s Tigersun
Kristy Snepvangers NED – Rathcline Dream, Robin Hood
Michelle Swinkels NED – Snow
Maxime van Tatenhove NED – Cindy
Bo Goeman BEL – Joe de la Frivardry
Anne Van Dijck BEL – Hoppenhof’s Canda Z
Louise Van Dijck BEL – Gasmann B vh Juxschot
Brik Van Gorp BEL – Tullyboy Flight    

sgwonline

sgwonline

Eventing Nuenen na twee terug op de SGW Kalender

Op 14 april aanstaande zal Eventing Nuenen weer terugkeren op de eventing kalender van 2018. Na twee jaar niet actief geweest zijn zal Crossterrein de Boschhoek haar jaarlijkse wedstrijd weer zelf vorm gaan geven.
De wedstrijd kent een drietal klassen bedoelt voor jong en oud, ervaren of onervaren. Daar de jeugd de toekomst heeft is er in ieder geval gekozen voor een 40cm klasse om de jeugd de kans te geven ervaring op te doen in eventing. Een lidmaatschap van de KNHS noch een rijvereniging is hierbij een vereiste. Naast het feit men tweemaal een cross kan afleggen a 2,5 kilometer is er ook de kans een traditionele huntertrials te rijden. Een wedstrijd bestaande uit een ochtendkeuring onder de man beoordeelt door een jury op exterieur, gangwerk en verzorging. Gevolgd door in de middag een cross welke men in duo of individueel kan afleggen waarbij door een veldjury gekeken wordt naar gang van het paard en rijvaardigheid van de ruiter. Halverwege de route wisselt een duo van volgorde waardoor er ook gekeken word naar het in combinatie kunnen rijden. De beoordeling in het veld alsmede het individueel of in duo rijden van de cross geld voor alle klassen overigens. Op hetzelfde terrein als waar vorig jaar de cross verreden werd zal Crossterrein de Boschhoek samen met slipjachtvereniging Triple B Hunt wederom de handen ineenslaan voor een oefencross voor zowel eventers als slipjacht ruiters. Dit zal voortaan onder de naam Eventing Nuenen Horsetrials verder gaan. Hiermee word een traditie van zes jaar geleden voortgezet en daarmee gehoor gegeven aan het tekort aan wedstrijden in Noord-Brabant. Kijk voor meer informatie op de kalender    

sgwonline

sgwonline×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .