Ga naar inhoud
SGW Online

Nieuws & Blogs

Onze blogs

 1. De dag loopt weer stilaan ten einde in Arville terwijl de ponyruiters de piste betreden voor de dressuurrubriek voor het BK. Deze tweede dressuurdag eindigt met een mooie top 5 voor België in de CIC1* en een eerste voorlopige ranking in de CIC3*.

  Karin Donckers en Hamilton behouden hun leiderspositie na het tweede deel van de dressuur voor de CIC1* vandaag.  Zij worden gevolgd door Valentine Steeman en Beauty Boy die met een positieve score van 71,41% (28,60 strafpunten) de Italiaan Pietro Grandis en Fischertakinou naar de derde plaats wisten te verwijzen.


  Julia Schmitz en nogmaals Karin Donkers zakten ook een plaats maar blijven wel in de top 5 tot nu toe.

  Na de dressuurrubriek van de CIC3* staat de Zweedse Therese Viklund aan de leiding met Viscera.  De combinatie reed naar een positieve score van 74,42%, goed voor 25,60 strafpunten. Op de tweede plaats staan de Poolse ruiter Pawel Spisak en Admiral die met een positieve score van 72,50% voorlopig op 27,50 strafpunten staan. Michael Jung en Fischergreenline sluiten deze voorlopige top 3 af met een score van 72,05% en 28 strafpunten op de teller.

  Klik hier voor de live scores

  Foto: M&R Photo

 2. Settlements agreed in anti-doping cases.

  The FEI Tribunal has today ratified agreements in three human anti-doping cases between the athletes and the FEI, global governing body for equestrian sport.

  The three US athletes, who were tested at the Ocala-Reddick CCI in Florida (USA) last November, were provisionally suspended from 21 December 2017, the date of notification of their adverse analytical findings under the FEI Anti-Doping Rules for Human Athletes (ADRHA).

  Samples taken from the athletes - Alyssa Phillips, Hannah Burnett and Jennie Brannigan– all returned positive for Amfetamine. In addition, Alyssa Phillips’ sample contained Canrenone, and the sample taken from Jennie Brannigan also included Methylphenidate and Ritalinic Acid.
  Under the terms of the settlements, a one-year period of ineligibility will be imposed on the athletes from the date of sample collection, 18 November 2017. The athletes will each pay a fine of CHF 1,500, and their results from the competition will be disqualified. Each of the parties will bear their own legal costs.

  Additionally, the athletes are required to support the FEI in its anti-doping campaign and to actively engage in athlete education, including providing testimonials for FEI education material. And the athletes must complete an anti-doping education course within one year of the FEI Tribunal’s final decision.

  “All three athletes were able to prove no significant fault or negligence and the circumstances of the cases show that none of them had the intention to dope”, FEI Legal Director Mikael Rentsch said. “In light of this, and the fact that the athletes have subsequently been granted Therapeutic Use Exemptions for these medications, the parties agreed that the period of ineligibility should be reduced to 12 months, and the FEI Tribunal has approved that.”

  In accordance with the WADA Code, the FEI has notified WADA and the United States Anti-Doping Agency (USADA) of the FEI Tribunal decisions.

 • Uitgelicht

  • De Tol cup word verreden over de 2 Zeeuwse eventingwedstrijden te Vrouwenpolder en Westdorpe. Er word een klassement gemaakt over de klasse B t/m Z pony’s, en de B t/m Z paarden. En er worden hele mooie prijzen voor beschikbaar gesteld.

   Prijzen Pony’s:
   Voor de overall winnaar bij de pony’s worden als extra prijzen beschikbaar gesteld een wisselbeker, een staatsiedeken van de partner, 3 clinics bij een gerenommeerde Nederlandse eventing ruiter en deelname aan het eerstvolgende trainingsjaar van het Regionaal Belofte Team.

   Voor de nummers 2 en 3 van het overall klassement zijn als extra prijzen sjabrakken en oornetten beschikbaar.

   Prijzen paarden:
   Voor de overall winnaar bij de paarden worden als extra prijzen beschikbaar gesteld een wisselbeker, een staatsiedeken van de partner en een waardebon van € 200,-

   Voor de nummers 2 en 3 van het overall klassement zijn als extra prijzen sjabrakken en oornetten beschikbaar en een waardebon van resp. € 125,- en € 100,-.

   Deze Tol Cup is alleen voor ruiters die lid zijn van een Zeeuwse vereniging.

   Naast de Tol Cup worden er ook nog extra prijzen beschikbaar gesteld voor deelnemers in de klasse Z pony’s en Z paarden. Deze extra prijs is voor de beste combinatie over de 2 wedstrijden in Vrouwenpolder en Westdorpe. De geldprijs bedraagt €250,- bij het Z paarden, en €125,- bij de Z pony’s.
   Deze extra prijs word gesponsord door Café-Restaurant de Tol
   Alle informatie & uitgebreide reglementen hierover kan je vinden op de website van KNHS Zeeland.
   • 0 antwoorden
  • Teams EK Eventing Jeugd bekend
   Teams EK Eventing junioren en young riders.

   Bondscoach Jan van Beek heeft de teams bekend gemaakt waarmee hij van 9 tot en met 15 juli afreist naar het EK Eventing voor de Jeugd. Het Europees kampioenschap wordt verreden in het Franse Fontainebleau.

   Met uitzondering van Levi Driessen zitten in de selectie van Van Beek alle medaillewinnaars van het onlangs in Renswoude verreden Nederlands kampioenschap.

   In de week van 9  tot en met 15 juli worden in Fontainebleau ook het EK dressuur en Springen voor de jeugd verreden. De teams voor deze disciplines worden later bekend gemaakt.

   Team Junioren

   Bjinse Venderbosch  – Lord Mayor
   Maartje van Riel  – Eppo
   Thierry van Reine – Piet
   Beau Posthumus - Smokie   Beau Posthumus NED Smokie  Renswoude Horse Trials 2018 © Eventingphoto

   Team Young Riders

   Olivia Pleysier – Spirit Excalibur
   Myrle Schoones – Ravallo van de Smeetshoeve
   Nina de Haas – Cocu of Divine
   Gerdine Frens – Wishfull Thinking


   Gerdine Frens NED Wishfull Thinking | Strzegom Horse Trials © Eventingphoto

    

   Individueel Junioren

    Mara van de Ven - Lexington van de Vinkenhof

    

   Via: KNHS
   • 0 antwoorden
  • Venderbosch en Pleysier winnen NK Eventing Jeugd
   Bjinse Venderbosch en Olivia Pleysier zijn vanmiddag gehuldigd als kampioenen van het NK Eventing voor Junioren en Young Riders. De titelstrijd was onderdeel van de internationale Renswoude Horse Trials.

   Bij de Junioren wist de 18-jarige Bjinse Venderbosch met zijn kleine, dappere Lord Mayor zijn titel te prolongeren. Venderbosch nam in de dressuur al de leiding en reed een foutloze cross binnen de tijd. In het afsluitende springen kreeg hij één springfout, maar ook zijn naaste concurrenten wisten niet foutloos te blijven. In de internationale wedstrijd eindigde Venderbosch als vierde.

   Zilver ging naar Maartje van Riel met haar Eppo. Brons was er voor Thierry van Reine met zijn paard Piet. Alle drie de medaille winnaars waren vorig jaar lid van het team dat op het Europees kampioenschap in Millstreet (Ier) zevende werd. Alle drie wisten zij ook in de internationale wedstrijd in de top tien te eindigen, een nette prestatie voor de pupillen van bondscoach Jan van Beek.


   Bij de Young Riders was het Olivia Pleysier die met haar Spirit Excalibur aan het langste eind trok. In de dressuur moest ze nog wat terrein prijsgeven, maar dankzij een snelle cross, met slechts één seconde tijdsoverschrijding klom ze naar de eerste plaats. In het springen viel de balk van de laatste hindernis, maar dat maakte geen verschil meer. In de internationale CCI2* wedstrijd werd ze knap derde. Het zilver ging naar Myrle Schoones met Ravallo van de Smeetshoeve. Brons was er voor Levi Driessen met Lord Ricello.

   • 0 antwoorden
  • Laat uw paard als hunter beoordelen in Vragender.
   Benieuwd wat een Amerikaans hunterjurylid van uw fokproduct of rijpaard vindt?

   Hunter-Jumper Equitation Holland organiseert op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender een tweedaagse wedstrijd. Nieuw toegevoegd op zondag 3 juni is de Hunter Talent Scouting, rubrieken voor ‘Baby Green Hunters’, merries en ruinen/hengsten.

   De Hunter-Jumper Equitation sport is in Amerika zeer populair en is nu ook overgewaaid naar Nederland. De Amerikaanse Patricia van Motman uit Soest en Florence Wetzel uit Florida begonnen afgelopen jaar met het organiseren van diverse clinics door het hele land en hielden recent hun eerste wedstrijd op het KNHS-centrum in Ermelo.

   Op vrijdag 1 juni zijn er ook clinics in Vragender. Hoe bereid je je paard of pony en jezelf voor op de Hunter-Jumper Equitation wedstrijden? Op zaterdag 2 en zondag 3 juni springen de deelnemers twee parcoursen, gevolgd door een zadelrubriek. Daarvoor wordt een Amerikaans gecertificeerd jurylid ingevlogen. Na afloop krijgen de ruiters een protocol mee met feedback en de bevindingen.

   Al met al een unieke kans om te weten te komen of uw paard aanleg heeft als hunter. De ‘Baby Green Hunter’ rubriek op de zondag is speciaal voor onervaren wedstrijdpaarden op 70-80cm niveau. Een changement niet gelukt? Dan mogen de ruiters terug naar de draf zonder dat dit ongunstig is voor de beoordeling. In de hunterrubrieken ‘Merries’ en ‘Ruinen/hengsten’ staan de parcoursen met eenvoudige lijnen op 80-90cm hoogte.  De parcoursen worden in alle rust afgelegd, een tijdslimiet zit er niet aan verbonden.

   De Equitation rubrieken die alleen op zaterdag 2 juni gehouden worden, lijken veel op de hunterproeven. Het verschil is dat de focus in de jurering niet op het paard ligt, maar op de techniek van rijden en houding en zit van de ruiter. Wie benieuwd is naar deze disciplines waar al veel interesse wordt getoond door de ruiters in Nederland, is van harte welkom op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De toegang is alle dagen gratis.


    
   • 0 antwoorden
  • In opdracht van het KWPN zijn op basis van het gepubliceerde uitvoeringsbesluit ongeveer 250 actieve, goedgekeurde rijpaardhengsten onderzocht door het dr. Van Haeringen Laboratorium op aanwezigheid van het WFFS-gen. Het betreft hengsten waarvan in één van de afgelopen vijf jaar veulens zijn geregistreerd, tenzij bij het KWPN bekend is dat zij nu niet meer voor de fokkerij worden ingezet.

   Tevens zijn de jonge hengsten die vorig jaar zijn goedgekeurd en de hengsten die komende zaterdag kunnen slagen voor het verrichtingsonderzoek onderzocht. Zesennegentig procent is vrij van WFFS, tien hengsten zijn drager van het WFFS-gen. Onder de dragers zijn drie springhengsten en zeven dressuurhengsten. 


   In de KWPN Database wordt per onderzochte hengst het resultaat weergegeven onder het openbare kopje ‘algemeen’ en een overzicht staat op de WFFS-pagina op de website van het KWPN. De Gelderse hengsten, tuigpaardhengsten en nog enkele rijpaardhengsten zijn nog in onderzoek en deze uitslagen volgen zo spoedig mogelijk.

   Volgens wetenschappelijke publicatie is WFFS een mutatie van een gen. Mogelijk is deze mutatie al generaties terug ontstaan bij een paard dat het vervolgens heeft doorgegeven. Onderzocht wordt of te herleiden is bij welk paard dat is geweest.

   Vanuit foktechnisch oogpunt kunnen hengsten die drager zijn prima ingezet worden voor de fokkerij. Hun gewenste genen kunnen nog steeds bijdragen tot het KWPN-fokdoel. Het is niet verstandig om twee dragers bij elkaar te brengen want dan ontstaat 25% kans op een veulen met daadwerkelijk de aandoening WFFS.

   KWPN faciliteert merriehouders die hun merrie willen laten onderzoeken. Daartoe kunt u voor nu contact opnemen met de info desk van het KWPN via info@kwpn.nl.
   • 0 antwoorden


×

Belangrijke informatie

By using this site, you agree to our We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan. .